A2 Ligi Orduspor 0 - Çaykur Rizespor  4

A2 Ligi Orduspor 0 - Çaykur Rizespor 4

A2 Ligi 3. Grup 11. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor A2 takımı, deplasmanda mücadele ettiği Orduspor’u 4-0 mağlup etti.


A2 Ligi’nde ikinci devrenin 2’nci haftası olan 11. Haftada Orduspor deplasmanına konuk olan Yeşil-Mavili A2 takımı, ligin ilk devresinde evinde  3-1 mağlup ettiği Orduspor’u bu kez deplasmanda 4-0 mağlup ederek üst üste 3’üncü galibiyeti elde etti.

Çaykur Rizespor As takımının Pazartesi günü Boluspor ile maçı olması dolayısıyla Pazar günü Ordu’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Çaykur Rizespor A2 takımının üstünlüğü ile tamamlandı. İlk 45 dakikada üstün oynayan taraf olan Yeşil-Mavili ekipte Yahya 5’inci dakikada ceza sahasının dışından attığı golle ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıda da ev sahibi takıma karşı daha baskılı bir oyun ortaya koyan Çaykur Rizespor’da Muhammet Yılmaz 71’inci dakikada skoru 2-0’a taşıdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muhammet güzel bir çalım ile topu köşeye göndererek ağlarla buluşturdu. Golden 2 dakika sonra sahneye çıkan takımın başarılı golcüsü Nevzat, Aykut’un pasında topu sürerek kaleciyi çalımladı ve topu ağlarla buluşturarak skoru 3-0 yaptı. Karşılaşmanın sonlarına doğru dakikalar 89’u gösterdiğinde yine Nevzat, gelen ortayı Mahmut’un da yardımıyla kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda köşeye göndererek skoru 4-0’a taşıdı ve maçın sonucunu belirledi.

Osman Nuri Şahinoğlu’nun teknik direktörlüğünde başarıdan başarıya koşan A2 takımı, son 3 haftada karşı karşıya geldiği Karadeniz takımlarını mağlup ederek ligde adeta Karadeniz Fırtınası estirmeyi başardı. Çaykur Rizespor As takımı son 3 maçında ligin alt sıralarındaki takımlara karşı beraberlik elde ederken, A2 takımı ise son 3 maçta karşılaştığı Karadeniz takımları Trabzonspor, Samsunspor ve Orduspor’u farklı bir şekilde mağlup etmesini bildi.

“Kaliteli futbolumuzu gösterdik”

Kazanmaktan ziyade iyi ve mücadeleci bir oyun ortaya koymayı önemsediklerini belirten Teknik Direktör Osman Nuri Şahinoğlu, “Bizim için önce iyi mücadele ve kaliteli futbol önemlidir. Futbolcularım da bunun bilincinde ve isteklerimizi sahaya yansıttıklarında galibiyet de geliyor. Ligin ilk devresinde evimizde karşılaştığımız Orduspor ile bu kez kendi evinde mücadele ettik. Her iki devrede de üstün olan taraf bizdik. Daha da farklı bir sonuçla sahadan ayrılabilirdik ama bizim için öncelikle saha içinde kaliteli futbolumuzu yansıtabilmek önemli. Bugün de bunu gösterdiğimize inanıyorum. Sporcularımın hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 10 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde eden Çaykur Rizespor A2 takımı 21 puanla liderliğini sürdürürken,  Orduspor ise 12 puanla ligin 6’ncı sırasında kaldı.

Yeşil-Mavili A2 takımı, 20 Aralık Salı günü saat 13:30’da oynayacağı ligin 12. Hafta karşılaşmasında ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Giresunspor’u sahasında konuk edecek. Orduspor ise Kardemir Demir Çelik Karabükspor deplasmanına konuk olacak.

Stat: Ordu Spor Tesisleri

Hakemler: Selçuk Uyuşkan, Ünal Kurt, Cumhur Üstündağ

Orduspor: Selim Tekin, Burak Demireğen, Emrah Öztürk (Onur 80. Dak), Hüseyin Serhat Cihan (Doğancan 55. Dak), Ufuk Sarıkaya, Burak Özsoy (Rıdvan 46. Dak), Deniz Boztepe, Ulvi Yağcı, Murat Torun (Tunahan 65. Dak), Batuhan Türkmen, Erdal Pekdemir (Serkan 55. Dak)

Yedekler: Cantuğ Temel, Tunahan Barutçu, Serkan Korkmaz, Oğuz Yılmaz, Doğancan Aynacı, Onur Yücel, Rıdvan Uzun

Teknik Sorumlu: Turgut Kır

Çaykur Rizespor: Mahmut Öksüz, Furkan Kayalar, Sercan Tarakçı, Muhammed Burak Avcı (Onur 60. Dak), Macit Arabacı, Yüksel Kazdal, Muhammet Hacıoğlu (Hasan Köse 65. Dak), Yahya Yetgin (Hasan Kılıç 46. Dak), Aykut Köz (Mehmet Aksel 46. Dak), Muhammet Yılmaz (Mahmut Şevket 75. Dak), Nevzat Bilen

Yedekler: Yunus Emre Kırdal, Hasan Kılıç, Hasan Köse, Mehmet Aksel Karadağ, Mahmut Şevket Mataracı, Onur Korkmaz, Mahmut Tolga Karabak

Teknik Sorumlu: Osman Nuri Şahinoğlu

Sarı Kartlar: Burak, Deniz (Orduspor), Furkan, Yüksel, Muhammet Yılmaz (Çaykur Rizespor)

Goller: Yahya (5. Dak), Muhammet Yılmaz (71. Dak), Nevzat (73. Dak, 89. Dak) (Çaykur Rizespor)

Haber: Turgay Ayhan


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.