Çaykurspor: 3 - Kalecikspor: 2

Çaykurspor: 3 - Kalecikspor: 2

Rize 1. Amatör Küme Ligi A Grubu takımlarından Çaykurspor, sahasında konuk ettiği Kalecikspor’u 3-2 mağlup etti.

Haber: Turgay Ayhan

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 8. Hafta karşılaşmasında A Grubu takımlarından Çaykurspor, ikinci yarıda attığı 3 gole karşılık son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle sahadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Ekrem Orhon Stadında oynanan ve Hakem Mustafa Bekar tarafından yönetilen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. Her iki takımın da ortada bir futbol sergiledikleri ilk yarıda Çaykurspor’da Fatih Horoz 12. ve 21. dakikalarda yakaladığı net pozisyonları gole çeviremedi. 42. dakikada ise Çaykurspor’da Hasan topu ağlarla buluştursa da gol ofsayt nedeniyle değer bulmadı ve ilk yarı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıda her iki takım da birbirine karşı baskılı bir oyun sürdürürken golle tanışan taraf Çaykurspor oldu. 54. dakikada Onur’un attığı golle 1-0 öne geçen Çaykurspor’da 59. dakikada ise Hasan Kasap kalecinin kalesini terk etmesi fırsatını iyi değerlendirerek topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a taşıdı. Geçtiğimiz sezonda Çaykurspor’un en başarılı oyuncuları arasında yer alan ve takımın gol kralı ünvanını elinde bulunduran Fatih Horoz gol orucunu 8. Haftada bozdu. İlk yarıda 2 net gol pozisyonunu değerlendiremeyen ve bu sezon henüz gol atamayan futbolcu 79. dakikada attığı golle skoru 3-0’a taşıdı. Maçın sonlarına yaklaşılırken galibiyet sevincini içten içe yaşayan Çaykurspor, 87. dakikada kalesinde ilk golü gördü. Kalecikspor’da S. Ali ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta topu direk kaleye göndererek skoru 3-1 yaptı. 1 dakika sonra yine S. Ali sürüklediği topa sert vurdu. Direğe çarpan top içeri girince Kalecikspor skoru 3-2’ye taşımış oldu. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma ev sahibi Çaykurspor’un 3-2 galibiyetiyle tamamlandı.

Geçtiğimiz hafta Ardeşengücü’nü 3-1 mağlup eden Çaykurspor, bu hafta elde ettiği 3-2’lik galibiyetle puanını 17’ye çıkarttı ve Çamlıhemşinspor’un ardından averaj farkıyla ligin 2. sırasındaki yerini korudu. Geçen hafta evinde Çamlıhemşinspor’a 2-0 mağlup olan Kalecikspor ise beşinci mağlubiyetini elde ederek 6 puanla ligin 8. sırasına geriledi.

A Grubunda 11 Aralık Pazar günü oynanacak olan 9. ve ilk devrenin son haftasında Çaykurspor, saat 13:00’de deplasmanda lider Çamlıhemşinspor’un konuğu olacak. Kalecikspor ise aynı saatte İyidere’deki evinde Rize Belediyespor’u konuk edecek.

Stat: Ekrem Orhon

Hakemler: Mustafa Bekar, Serkan Sarı, Yaşar Çavuşoğlu

Çaykurspor: Birol Akarsu, Muhammet Çavuşoğlu (Hasan 72. Dak), Onur Torlak, Adem Erbay, Muhammet Nur Kopuz, Mesut Demirci (Samet 46. Dak), Fatih Horoz, Çetin Ayhan, Hasan Kasap, Tugay Poyraz, Mesut Yılmaz Başar (Umut 46. Dak)

Yedekler: Engin Topal, Hakkı Türüt, Umut Memişoğlu, Hasan Tüfekçi, Soner Kolcu, Samet Sak, Tolga Uğur Memişoğlu

Teknik Sorumlu: Abdurrahman Serdar

Kalecikspor: O. Faruk Fil, Nazım Usta, Hızır İlyas Yıldırım, Yavuz Karafazlıoğlu, Yunus Fazlıoğlu, Hakan Bıyık (A. Baki 24. Dak), Selçuk İslamoğlu, Muhammet Raşit Fil (Alaattin 81. Dak), S. Ali Yılmaz, Kaşif Karafazlıoğlu, R. Arda Demirci (Rasim 46. Dak)

Yedekler: Rıdvan Çakır, Alaattin Karafazlı, A. Baki Karafazlıoğlu, Rasim Karafazlıoğlu

Teknik Sorumlu: Davut Karbekir

Sarı Kartlar: Muhammet Çavuşoğlu, Adem (Çaykurspor), Selçuk, Yunus, S. Ali (Kalecikspor)

Goller: Onur (54. Dak), Hasan Kasap (59. Dak), Fatih (79. Dak) (Çaykurspor), S. Ali (87. Dak, 88. Dak) (Kalecikspor)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.