Hıncal Defne Joy'un ailesine tazminat ödeyecek

Hıncal Defne Joy'un ailesine tazminat ödeyecek

Defne Joy Foster'in ölümü için bir yazı yazan Hıncal Uluç tazminat ödemeye mahkum edildi...

20 BİN TL ÖDEYECEK

Defne Joy Foster'ın ölümünden sonra "Su testisi su yolunda kırılır" diye yazmıştı

Sunucu Defne Joy Foster'in Kerem Altan'ın evinde ölü bulunmasından 2 gün sonra kaleme aldığı yazıda Foster için "Aldatılan bir koca ve unutulan bir bebek. Ama böyle bir insana öldü diye saygı duymamı kimse benden beklemesin. Defne'nin ölümü tipik bir su testisi su yolunda kırıldı olayıdır" diye yazan Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, toplam 20 bin TL tazminata mahkum oldu.
EŞİ VE ANNESİNE 10'AR BİN TL

Defne Joy Foster'in eşi İlker Yasin Solmaz ile anne Hatice Foster tarafından İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan 100 bin TL'lik manevi tazminat davası bugün sonuçlandı. Mahkeme, Hıncal Uluç'un, Foster'in eşi ve annesine 10'ar bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL tazminata çarptırılmasına hükmetti.

Hıncal Uluç, daha önce avukatı aracılığıyla mahkemeye gönderdiği savunmasında, "Hıncal Uluç'un yazısı Kerem Altan'ın açıklamaları, polisteki ifadesi ve basında çıkan haberlerden toplanan bir değerlendirmedir. Somut bir durumun eleştirilmesidir. Özellikle İlker Yasin Solmaz'ın şahsına yönelik bir durum yoktur. Yazıda kişilik haklarına bir saldırı varsa bu İlker Yasin Solmaz'ın değil Defne Joy Foster'in kişilik haklarına saldırıdır" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.