Yeşil-Mavili A2 Takımı Seriye Bağladı

Yeşil-Mavili A2 Takımı Seriye Bağladı

A2 Ligi 3. Grupta yer alan Yeşil-Mavili A2 takımı ligin 4. haftasında üst üste üçüncü galibiyetini alarak başarılı serisini devam ettirdi.

İlk hafta Samsunspor deplasmanından mağlup dönen ve ikinci hafta evinde Orduspor u, geçen hafta ise deplasmanda Giresunspor u mağlup eden Çaykur Rizespor A2 takımı, bu hafta sahasında konuk ettiği Sivasspor u 4-1 gibi bir sonuçla mağlup ederek 9 puan topladı ve ligde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Rize Atatürk Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı Çaykur Rizespor un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İlk yarının adeta Sivasspor yarı sahasında oynandığı karşılaşmada 2 net pozisyonu değerlendiremeyen A2 ekibi, 44. dakikada Aykut un attığı golle 1-0 öne geçerek ilk yarıyı üstün tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, ilk dakikada yine Aykut un attığı şık golle 2-0 öne geçti. Golden 3 dakika sonra yine rüştünü konuşturan Aykut takımı ve kendi adına 3. golü kaydederek karşılaşmada hat-trick yaptı. İyice bastıran Yeşil-Mavili ekibin başarılı futbolcusu Nevzat ise 58. dakikada attığı golle skoru 4-0 a taşıdı. Karşılaşmanın 74. dakikasında verilen faul kararı sonrasında sinirlenerek hakemin üzerine yürüyen Sivassporlu Muhammed Ali kırmızı kart görerek oyun dışında kalırken takımını 10 kişi bıraktı.

Son 15 dakika, rakibinin 10 kişi kalmasına ve gol fazlasının getirdiği rehavetle durgun bir oyun sergilemeye başlayan A2 ekibi, 82. dakikada konuk takıma penaltı kazandırdı. Maçın 82. dakikasında ceza sahası içinde Furkan ın Sivassporlu futbolcu Ahmet Güney i düşürmesi üzerine hakem penaltı noktasını gösterdi. Burçağ ın kullandığı atış gol olurken Sivasspor skoru 4-1 yaptı. 3 dakika uzatmaların oynandığı karşılaşma 4-1 Çaykur Rizespor A2 takımının üstünlüğü ile tamamlandı.

"Daha iyi mücadele etmeliyiz"

Karşılaşma sonunda görüşlerini aldığımız Çaykur Rizespor A2 Takımı Teknik Sorumlusu Osman Nuri Şahinoğlu; "Orduspor maçında olduğu gibi özellikle 75 dakika çok iyi mücadele ettik. Ancak 4-0 lık skoru yakaladıktan sonra Türk futbolunda ve Rizeli futbolcularda olduğu gibi gevşeme oldu. Rakip 10 kişi kaldığı halde bir tane bile pozisyona giremedik. 90 dakika boyunca hakem düdüğünü çalana dek disiplinli oynamak lazım. Maalesef son 15 dakika boyunca yürüdüler mi futbol mu oynadılar belli değil. Rakibimiz bu dakikalarda neredeyse tek kale oynadı. Önümüzdeki haftayı BAY geçeceğiz. Sonraki hafta maçlarının da ertelenmesiyle 15 günlük bir aramız var. Bu süreyi çok iyi çalışarak geçireceğiz. Şuanki durumu yeterli görmüyorum. Daha iyi çalışmalı, daha iyi mücadele etmeliyiz. Ligde başarılı olmanın yanı sıra A takımımıza da futbolcu verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

4. haftanın sonunda elde ettiği 9 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Yeşil-Mavili A2 ekibi, ligin 5. haftasını BAY geçecek. 3 puanın sahibi Sivasspor ise 1 Kasım Pazartesi günü oynanacak olan 5. hafta karşılaşmasında evinde Kardemir Demir Çelik Karabükspor u konuk edecek.

Stat: Rize Atatürk

Hakemler: Gökhan Yenibaki, Akif Doğan, Murat Usta

Çaykur Rizespor: Mahmut Öksüz, Furkan Kayalar, Sercan Tarakçı, Muhammed Burak Avcı, Macit Arabacı, Yüksel Kazdal, Cumhur Yılmaztürk (Hasan 77. Dak), Caner Öztel (Mehmet Aksel 83. Dak), Aykut Köz (Mahmut 68. Dak), Muhammet Yılmaz (Yahya 65. Dak), Nevzat Bilen (Muhammet 76. Dak)

Yedekler: Yunus Emre Kırdal, Hasan Kılıç, Yahya Yetgin, Mahmut Şevket Mataracı, Mehmet Aksel Karadağ, Muhammet Hacıoğlu, Onur Korkmaz

Sivasspor: Hakan Ekinci, Muhammed Ali Atam, Safa Yıldırım, Sercan Bulut (Tolga 46. Dak), Gökhan Payal (Hakan 46. Dak), Erdi Bilgin (Muharrem 61. Dak), Ahmet Sefa Emmioğlu (Ahmet 46. Dak), Ferhat Macit, Burçağ Başel, Muzaffer Erkiş, Gökhan Anıl (Hakan 79. Dak)

Yedekler: Seyfullah Kofoğlu, Tolga Töremiş, Ahmet Güney, Muharrem Akkuş, Kaan Kılcı, Hakan Derin, Murat Türk

Sarı Kartlar: Furkan (Çaykur Rizespor), Muhammed Ali, Muzaffer, Erdi, Gökhan, Muharrem (Sivasspor)

Kırmızı Kart: Muhammed Ali (74. Dak) (Sivasspor)

Goller: Aykut (44. Dak, 46. Dak, 50. Dak), Nevzat (59. Dak) (Çaykur Rizespor), Burçağ (83. Dak penaltı) (Sivasspor)









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.