Artvin Karla mücadele ediyor

Artvin Karla mücadele ediyor

Artvin Karla mücadele ediyor

 -Son yılların en yağışlı ve soğuk kışını yaşayan Artvin’de, kar yağışı şimdilik durmuş olsa da bir yandan kar temizleme çalışmaları yapılırken diğer yandan ise buz ile mücadele sürüyor.

Artvin Merkez’de geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl kış hem erken geldi hem de beklenenden fazla yağış getirdi. Şehir Merkezi’nde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreyi geçerken Yeni Mahalle, Orköy, Atmaca mevkilerinde ise kar kalınlığı 80 santimetreyi geçti. Kar yağışının yoğun gerçekleşmesi de karla mücadeleyi zorlaştırdı. Artvin Belediyesi kurduğu kriz masası ile Alo 153 numaralı telefondan Beyaz Masa Birimine gelen ihbarları da anında değerlendirerek vatandaşların yardımına koşuyor.Kriz masası kuruldu çalışmalar 24 saate çıkarıldı 

Artvin’de yaklaşık bir haftadır mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklığı ve yoğun kar yaşıyla birlikte Artvin Belediyesi kriz masası oluşturarak çalışmalarını 24 saate çıkardı.
Gece gündüz aralıksız bir biçimde kar temizliği ve  buz mücadelesi veren ekipleri gece geç saatte kriz masasında ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Gece vardiyasında çalışan ekiple bir süre istişarede bulunan Başkan Kocatepe daha sonra sahaya çıkarak çalışmaları yerinde inceledi.
Yeni mahallede ki çalışmalara katılan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, burada yaptığı açıklamada Artvin’de bu sene son on yılın en büyük kar yağışı yaşandığını belirterek il merkezinde yaklaşık yarım metre karın olduğunu söyledi.  Kocatepe ; “ Ekiplerimiz yaklaşık bir haftadır sabaha kadar durmadan yorulmadan bıkmadan şehrin başta ana arterler olmak üzere bütün yollarını açmaya çalışıyor. Şuanda Yeni Mahalledeyiz burada greyderlerimizle seyyar ekiplerimizle önce ana caddelerden karları temizliyoruz sonra da dona karşı solüsyon ve tuzlama işlemini gerçekleştirerek şehrin trafiğini açmaya çalışıyoruz.  Kar yağışı devam ediyor ama çok şükür ki şehrimizde çok büyük bir sorun yok yollarımız açık ana caddelerimiz başta olmak üzere ara sokaklara da giriyoruz. Buzlanmaya karşı da çözümümüzü hazırlamışız. Biz hazırız Artvin kışa hazır. Türkiye genelinde olduğu gibi Artvin’imizde de kış çetin geçecek çetin şartlara hazırız “dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.