ATAK'tan müjdeli haber

ATAK'tan müjdeli haber

Bakan Ergün: Bütün bunlar artık seri üretim yapılabilecek bir noktaya geldiğimizi gösteriyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Sanayi Odası tarafından "Dalgaları Yöneterek Geleceği Tasarlamak" temasıyla düzenlenen 10. Sanayi Kongresi'nin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Türkiye'nin yerli uçak üretmesine ilişkin bir soru üzerine Ergün, havacılığın bir bütün olarak düşünüldüğünde, Türkiye'de mazisi olan bir konu olduğunu, Türkiye'nin vaktiyle uçak ürettiğini, hatta ihraç ettiğini kaydetti.
 
Bakan Ergün, ancak Türkiye'deki birtakım politik gelişmelerin, uçak üretimine engel olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
 
"Son yıllarda özellikle offset uygulamalarıyla havacılık alanında TUSAŞ'ın, TAI'nin çok önemli savunma sanayiyle de ilgili çalışmalar sırasında THY'nın da büyümesi dikkate alındığında offset uygulamaları havacılıkta bizi iyi bir yere getirdi. Şimdi ATAK helikopterlerinin üretimiyle ilgili süreç hemen hemen tamamlandı. Test uçuşları, silahsız uçuşlar, silahlı uçuşları, atış testleri, bütün bunlar artık seri üretim yapılabilecek bir noktaya geldiğimizi gösteriyor.
 
Öbür taraftan uzun yıllar devam eden ARGE çalışmaları, havacılıktaki yetişen yan sanayi firmaları bu konuda bizim hem savaş uçağı hem de bölgesel nitelikteki yolcu uçağı üretme konusunda bir adım atmamızı gerektirir hale geldi. Bu nedenle de bunu 2023 vizyonu çerçevesi içine oturttuk. 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye savaş uçağı ve bölgesel yolcu uçağı üretimi konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Kuşkusuz bu işin ARGE'sinde üniversiteler ve üniversitelerle birlikte kurulan teknoparklar önemli bir rol oynayacaklardır. Onun için İTÜ'nün bu konuda oynayacağı rol her zaman önemli olacak, bunun farkındayız. Yeter ki bu çalışmaların içine onlarda katılsınlar."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.