Bu kez hes isteyenler gösteri yaptı

Bu kez hes isteyenler gösteri yaptı

Artvin’in arhavi ilçesinde alışılmışın dışında bu kez ilçelerinde hidroelektrik santrali yapılmasını isteyenler gösteri yaptı

Artvin’in Arhavi ilçesinde alışılmışın dışında bu kez ilçelerinde hidroelektrik santrali yapılmasını isteyenler gösteri yaptı.
Artvin’in Arhavi ilçesinde uzun bir süredir yapılmak istenen HES projelerine karşı çıkan çevrecilerin başlattığı eylemler sürerken, bugün Arhavi farklı bir gösteriye ev sahipliği yaptı. HES karşıtlarının üsluplarına tepki gösteren çok sayıda Arhavili, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde “Arhavili iş adamlarına sahip çıkıyor” sloganı ile bir araya geldi. HES karşıtlarının kınandığı ve protesto edildiği gösteride Arhavililer, ilçelerinde HES Projesi inşa eden Arhavili İş Adamı Mehmet Nazif Günal’a da destek verdiler. Gösteri sırasında çok sayıda döviz açılırken, dövizler arasında yer alan “Hidroelektrik santraline evet, Enerji düşmanlarına son” yazılı dövizler dikkat çekti.
Gösteri sırasında Arhavi’nin AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu bir basın açıklaması yaptı. Hekimoğlu, konuşmasın başında basın açıklamasını tüm sivil toplum kuruluşları ve Arhavi halkı adına yaptığını belirterek, HES projelerine tepki gösterilmesine değil de tepkilerde ki Arhavi insanına yakışmayan üslubu kınamak için toplandıklarını açıkladı. Hekimoğlu konuşmasında, “Burada her hangi bir hatırımın durup durmaması adına değil, biz hak arama adı altında son günlerde özellikle basın ve sosyal medya da kullanılarak, gerek bölgemizde yatırım yapan iş adamlarımızı bölgemizden uzaklaştıracak şekilde, gerekse belediyemiz ve şahsıma karşı yapılan iftiralara cevap vermek için bu açıklamayı yapıyorum. Hak aramaya karşı değiliz. İtirazımız buna değil. Üsluba karşıyız. Bugüne kadar Arhavi’de hiç görülmeyen bir üslup ile karşı karşıyayız


. Şimdi sizlere soruyorum. Bırakınız bir Arhaviliyi, bırakınız bir belediye başkanını, hiçbir yabancıyı dahil bir sokaklarda yuhalayıp, katil ve hırsız diye itham etmedik. Biz çevresi ve arazisi için endişesi olan vatandaşlarımızı ayırıp, onların haklarının aranması konusunda üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Biz yaptıkları çirkin üslup ile tepkilerinin sanki tüm Arhavililerin tepkisiymiş şeklinde anlatılmak istenmesini kınıyoruz. Arhavi’nin gerçek sesi budur. Arhavililer, tüm sivil toplum kuruluşları burada. Buradan seslenerek tüm Arhavililer adına bu duruşu sınıyorum. Basında yer alan eylemlerin, çirkin üslubun Arhavi’nin duruşu olmadığını söylüyorum” dedi.


Basın açıklamasının ardından kalabalık çalan tulum müziği eşliğinde horon oynadı.












Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.