Facebook’a verdiği zararı ilk kez itiraf etti

Facebook’a verdiği zararı ilk kez itiraf etti

Sosyal medya devi Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg şirketinin halka açılma projesinin son durumu hakkında yaptığı açıklamada “hayal kırıklığı” yaşadığını söyledi.

Mayıs ayında halka arz edilen Facebook’un hisse senetleri neredeyse yarı yarıya değer kaybetmişti. 38 dolardan satışa çıkan hisseler kısa zamanda keskin bir düşüş yaşamıştı. Şirketin hisseleri bugün 19.43 dolardan satılıyor.

Tüm bu olumsuz gelişmelerin ardından Zuckerberg sessizliğini ilk kez bozdu. San Fransisco’da bir konferansta konuşan Facebook CEO’su, hisse senetlerinin halka açılması konusunda üzerine yoğunlaşan baskıyı “yaşadığımız ilk iniş çıkışlar gibi değil” diye yorumladı.

Şirket yönetimi konusunda sıkça eleştirilen Zuckerberg, halka açılmanın çok net bir şekilde kendileri için yanlış strateji olduğunu itiraf etti.

Dünya çapında yaklaşık 1 milyar kullanıcısı bulunan sosyal ağ Facebook, ABD tarihinde bir ilk gerçekleştirerek 100 milyar dolar değerinde hisse senediyle halka açıldı. Ancak bu açılmanın hemen ardından şirket neredeyse sermaye miktarının yarısını kaybetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.