Facebook'un yeni gizlilik ayarları ne sunuyor

Facebook'un yeni gizlilik ayarları ne sunuyor

Facebook yine bir şeyleri değiştirdi! Peki değişen ne; değişiklikler bizim için ne anlama geliyor?

Facebook, yeni gizlilik ayarları arayüzünü kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı. Yeni yöntem, gizlilik ayarlarını daha da kolaylaştırmayı amaçlıyor. İşte yeni gizlilik ayarlarında değişenler, bilmeniz gerekenler.

Not: Yeni gizlilik arayüzü henüz kullanıma sunulmaya başandığından, henüz profilinizde görünmüyor olabilir.

Kolay kısayollar

Sağ üstteki yeni gizlilik simgesine tıkladığınızda içeriklerinizi kimin görebileceğini, kimlerin sizlerle iletişime geçebileceğini ve kişileri nasıl engelleyebileceğinizi ayarlamanızı sağlayan 3 seçenek ekrana geliyor.

Uygulamaların blgilerinizi kullanmasına izin verme

Diğer bir değişiklik ise uygulama izinlerinde yapılmış. Örneğin Instagram ile Facebook hesabınızı bağlamak istiyorsanız, karşınıza açılır bir pencere çıkacak. Bu yöntem biraz eski gibi olsa da, yapacağınız değişiklikleri daha net görmenizi sağlıyor.

 
Daha anlaşılır bir zaman tüneli ve fazlası

Zaman tüneli artık daha kolay anlaşılır

Bir fotoğraftaki etiketinizi kaldırmakla, bir içeriği zaman tünelinizden gizlemek aynı şey değiller. Bazen kullanıcılar ikincisini yapıp fotoğrafın (veya gönderinin) ortadan kalkmasını bekleyebiliyorlar. Ancak aslında bu işlem, içeriği kaldırmıyor, sadece bulunmasını zorlaştırıyor. Şimdi ise bir içeriği "görünmez" yapmaya çalıştığınızda bu durum, size açıkça belirtiliyor.

Artık aramalardan kendinizi çıkartamıyorsunuz

Arama sonuçlarında görünmemenizi sağlayan seçenek artık bulunmuyor. Bu bazı kullanıcıları gizlilik konusunda endişelendirebilir, ancak kişisel detaylarınızın kime gösterileceği konusunda herhangi bir değişiklik yok.

Hareketler dökümü

Hareketler dökümü sayfası, artık Facebook'da yaptığınız her şeyi tam anlamıyla gösteriyor: etiketlenen fotoğraflar, durumlar arasında dolaşmak artık daha kolay. Sağ taraftaki ay ve yıllara tıklayarak zaman içinde kolayca dolaşabiliyorsunuz. Yeni tasarım, toplu değişiklikler yapmayı da kolaylaştırıyor. Örneğin birden fazla fotoğraftaki etiketinizi aynı anda kaldırabiliyor, birçok durum paylaşımını topluca silebiliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.