Ford Fiesta ST Concept

Ford Fiesta ST Concept

Ford yeni nesil Fiesta ST modelini konsept olarak tanıttı. Performanslı Fiesta'da 1.6 litrelik EcoBoost motor görev yapıyor.

Küçük sınıf otomobil pazarının en başarılı temsilcilerinden Ford Fiesta’nın beklenen sportif versiyonu Fiesta ST’nin örtüsü kalkıyor. Ford, ilk defa bir performans otomobilini 40’tan fazla ülkede pazarlayacak.Dünya çapında belirli bir kaliteyi tutturarak ulaşılabilir bir performans otomobili sunmayı hedefleyen şirket, otomobilin DNA’sını oluştururken hem Avrupa’daki Ford Team RS takımından hem de Kuzey Amerika’daki SVT'den yararlanarak görüntü, ses ve his olarak, beygir delisi ağabeylerini aratmayacak bir otomobil geliştirmeyi amaçlamış.



Konseptin dış tasarımı büyük oranda Fiesta WRC’den ilham almış.Siyah zeminli farları, çok büyük tutulan trapezoid formlu ön ızgarası, splitter efekti verilen ön tamponu,kalın marşpiyelleri, arka difüzörü, bagaj üstü spoyleri ve çift çıkışlı egzozuyla güncel Fiesta’dan daha yırtıcı görünen ST’nin ön tasarımı da daha farklı. Özelllikle far tasarımının değiştiği görülüyor ve bu da adeta makyajlı Fiesta'nın habercisi oluyor.

Otomobilin kaputunun altındaysa birçok Ford modelinde kullanılan 1.6 litre EcoBoost turbo motor görev yapıyor. Dört silindirli bu motor 180 beygir güç ve 240 Nm tork üreterek ST'yi 0’dan 100 km/s hıza 7 saniyenin altında bir sürede ulaştırıyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip Fiesta ST konsepti  140 g/km’den daha az emisyon değerine sahip. Son hızıysa 220 km/s olarak açıklanan Fiesta ST Concept'in çok fazla değişikliğe uğramadan üretime geçeceği tahmin ediliyor.

ajansotomobil

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.