Hopalı'nın Tarifesi

Hopalı'nın Tarifesi

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinde bir berber ilginç bir kampanya yaparak işlerinde arttırdı.

 Hopa ilçesinde berberlik yapan Emin Külünk (43), işlerinin azalması üzerine müşterilerine yeni ücret tarifesi uygulayarak saçı fazla uzun olandan çok, az olandan az ücret alarak müşterilerin dikkatini çekmeye çalışıyor.

İlçeye bağlı Kemalpaşa beldesinde kendisine ait iş yerinde 26 yıldır berberlik yaparak ailesinin geçimini sağlayan Metin Külünk, azalan işlerini artırmak amacıyla üç ay önce başlattığı "az saça az, çok saça çok para" uygulamasıyla başarılı oldu.

Berberlik mesleğine 12 yaşında çırak olarak başlayan Külünk, AA muhabirine, işi öğrenerek kendi iş yerini açtığını anlattı.

Külünk, iş yerinde 1988 yılından beri hizmet verdiğini dile getirerek, ilk yıllarda iyi giden işlerinin son zamanlarda berber dükkanlarının sayısının artması üzerine düştüğünü söyledi.

Bu nedenle evinin geçimini sağlamakta güçlük çektiğini belirten Külünk, bunun önüne geçmek için ne yapması gerektiği üzerine düşündüğünü kaydetti.

- "Kampanyadan sonra işlerim açıldı"

Külünk, sonunda bir çözüm bularak saç boyuna göre müşterilerden ücret almaya başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

 "İş yerimin camlarına 'Saça göre ücret alınır, az saça az, çok saça çok para' yazılı afişler asarak vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştım. Caddeden geçen vatandaşlar camdaki kampanyayı görünce önce şaka sandı. Bazıları merak edip bu uygulamanın doğru olup olmadığını sordu. Saçı az olan müşterilerimden 3 lira, çok olanlardan 5 lira alıyorum. Tıraş ettiğim müşterilerim, aldığım ücreti görünce çok memnun oldu. Kısa sürede kampanya beldede herkes tarafından duyuldu. Böylece azalan işlerim artmaya başladı. Keşke daha önce kampanyayı başlatsaydım."

Külünk, kampanyaya en çok "saçı az olanların" ilgi gösterdiğini ve kampanyayı bir yıl boyunca sürdüreceğini ifade etti.

- "Kel arkadaşlarıma bu berberi önereceğim"

Hopa’da esnaflık yaptığını belirten Turan Şentürk de Kemalpaşa beldesine alışveriş yapmak üzere geldiğini, caddeden geçerken berber dükkanının camındaki ilginç kampanyayı gördüğünü ve çok şaşırdığını söyledi.

Kampanyanın kendisi gibi saçı az olanlar için çok iyi bir uygulama olduğunu belirten Şentürk, şunları kaydetti:

“Yıllardır berbere saç ve sakal tıraşı için gidiyorum. Benim saçım az, benden aynı ücreti alıyorlardı. Çok olanlardan da aynı ücreti alıyorlardı. Kafamda saçım kalmadı, büyük bir bölümü döküldü. Benim saçım az, neredeyse kel gibiyim. Bu berberin uygulamaya koyduğu kampanya tam bizlere göre. Benim gibi saçı az ve kel arkadaşlarıma bu berberi önereceğim. Vatandaş memnuniyetini ve bütçesini düşündüğü için berber kardeşimize teşekkür ediyorum."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.