Sarp Sınır Kapısı'nda Mağdur Eylemi…

Sarp Sınır Kapısı'nda Mağdur Eylemi…

Gürcistan’da tutuklu ve hükümlü bulunan Türk vatandaşlarının yakınları Sarp Sınır Kapısı’nda eylem yaparak Türk ve Gürcü yetkililere seslendiler.

Gürcistan’da çeşitli nedenlerle tutuklu ve hükümlü bulunan Türk vatandaşlarının yakınları Mağdur Aileler Derneği’nin öcülüğünde Sarp Sınır Kapısı’nda bugün bir araya geldi. “Babamı istiyorum, kardeşimi istiyorum, eşimi istiyorum” yazılı dövizler açan mağdur aileler düzenlenen basın açıklaması ile Gürcistan’daki cezaevi şartlarının iyileştirilmesi, yakınlarının Türkiye’ye nakli ve ağır hukuk şartlarının yumuşatılması için yardım istediler.
Mağdur aileler adına basın açıklaması yapan Mağdur Aileler Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, “Turizm ve ticaret amaçlı çok sayıda vatandaşımız Gürcistan’a gitmektedir. Gürcistan’da ki ağır hukuk kuralları vatandaşlarımız tarafından bilinmediği için bir çok aile mağdur durumdadır. Sorun varsa çözümü de vardır. İki ülke arasındaki hukuk uyuşmazlığından kaynaklanan bu sorunları konuşarak çözeceğiz. Gürcistan kanunlarının ve uygulanan cezaların bu kadar ağır olmamasını, tutuklu ve hükümlü vatandaşlarımızın Türkiye’ye naklinin kolaylaştırılmasını, ceza evi şartlarının iyileştirilmesini talep etmekteyiz” dedi.

Kaputoğlu, halen Gürcistan’da 92 Türk vatandaşının tutuklu ve hükümlü olduğunu söyledi.
Eylemciler arasında bulunan 11 yaşındaki Dilara Büdün ise yaptığı açıklamada babası Ferit Büdün’ün bir yıldır Gürcistan’da cezaevinde tutulduğunu, 8 yıl hapis cezası verildiğini serbest kalması karşılığında ise Gürcistan hükümetinin kendilerinden 85 bin TL istediklerini söyledi. Büdün “Babama iftira atıldı. Serbest bırakılması için bizden çok para isteniyor. Bizim o kadar paramız yok, Babamın kurtarılmasını istiyorum” diye konuştu.
Diğer tutuklu ve hükümlü yakınları da yaptıkları açıklamada, Türkiye’de suç sayılmayan çeşitli suçlamalar ile yakınlarının Gürcistan’da ceza aldığını, serbest kalmaları karşılığında ise kendilerinden yüklü miktarlarda para istendiğini ileri sürdüler.

Kapıda yapılan eylem atılan sloganlar ile son buldu. Eylem sonrası Sarp Sınır Kapısı’ndan sorumlu Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk nezaretinde grubun içerisinden seçilen sözcüler tampon bölgeye götürülerek Gürcü yetkililer ile görüştürüldü. Gürcü yetkililer talep ve şikayetleri dinledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.