1 Mayıs Rize’de Horonla Kutlandı

1 Mayıs Rize’de Horonla Kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Rize'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan DİSK, KESK, CHP, Derelerin Kardeşliği Platformu, EMEP, ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi mensupları Cumhuriyet Meydanı önüne kadar tulum ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

Kutlama için geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydana gelen katılımcılar polis tarafından aranarak meydana giriş yaparken, toplanan kalabalık hayatını kaybeden işçiler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Rize’de kutlamak için şehre gelen Disk Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ise, yaptığı konuşmada, hükümetin hazırlamış olduğu Kıdem Tazminatı Yasası, Kiralık İşçiliklerle ilgili yasa ve İş Mahkemeleri hakkındaki yasaları eleştirdi. 



Aslan, “İşçi sağlı iş güvenliği sorunları devam ettiği için. Ülkemizde 14 yılda 17 bin işçi arkadaşımız Ermenek’te, Soma’da, İstanbul’da inşaatlarda ve tarım işçileri de olmak üzere hayatlarını kaybettiler. Henüz hiçbir adım atılmış değil. Çıkartılan yasalar da ne yazık kı 2018 yılında uygulanmak üzere ha bire erteleniyor. Ne yazık ki işçilerin kanı, canı sudan ucuz. İşçilerinde, kamu emekçilerinin de sorunlarının biran önce çözülmesinden yanayız. Hükümetlerin görevi Türkiye’de yaşayan işçilerin sorunlarını çözmektir. Bunun için iktidar olurlar” dedi.



Konuşmaların ardından ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tulum ve kemençe eşliğinde horon oynanarak kutlandı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.