Altın almanın tam zamanı

Altın almanın tam zamanı

Çeyrek altın 152 liraya kadar düştü, altın almanın tam zamanı...

    Yaz mevsimiyle düğün mevsimi de başlayacak. Hem vlenenler, hem de evlenenlere takı takanlar için de koşturma süreci başlayacak. Siz de geçtiğimiz yıl tavan yapan altın fiyatlarını düşününce bu yıl biraz erken davranalım diyorsunuzdur herhalde.

FİYATLAR DÜŞTÜ, AMA KALICI DEĞİL

Ekonomik krizin ardırdan fiyatları hızla yükselen ve 2011 yılında zirve yapan altın fiyatlarındaki sürekli düşüş, vatandaşa da fırsat kapısı araladı. Uzmanlar, altındaki bu düşüşün kalıcı olmayacağına ve bir süre sonra eski seviyesinin bile üzerine çıkacağına inanıyor.

FİYATLAR YÜKSELECEK

Türkiye gazetesinin haberine göre; Uzmanların bu tahminde bulunmalarının iki önemli sebebi bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, merkez bankalarının zorda kalan ülkeleri ve şirketleri kurtarmak için sürekli para basmaları. Bu hareket, dünyayı enflasyonist bir sürece sokacak. Durum böyle olunca altın fiyatları doğal olarak yükselecek. İkinci önemli faktör ise yaz mevsiminin yaklaşmasıyla düğünlerin artacak olması.

Bu görüşler ışığında "Altın alınmalı mı?" sorusunun cevabını yatırımcıya ve uzmanlara bıraktıktan sonra altın karşılığı borçlananlara gelelim.

ALTINLA BORÇLANDIYSANIZ..

2011'in eylül ayında ev alırken bir yakınınızdan tanesi 187 lirayken 30 adet çeyrek aldınız. Bu çeyrekleri bozdurduğunuzda 5 bin 610 lira tuttu. Eğer bu vatandaş borç aldığı altınları bugün öderse 4 bin 560 lira ile kurtulacak. Hem borcunu ödeyecek, hem de 1050 lira kâra geçmiş olacak. Eğer aynı parayı bankadan almış olsaydı bugün cebinden yaklaşık 8 bin lira çıkacaktı. Bir başka deyişle kredi almak yerine altınla borçlandığı için cebinden çıkan para yarı yarıya daha az olacak.

EVLENENLERE YARAYACAK

Altındaki düşüş, yaklaşan düğün mevsiminde evlenecek yakını olanlara da yarayacak. Parası olup çeyrek altınları şimdi alabilenler fiyatların yükseldiği yaz aylarında düğünde çeyrek hediye edenler için de avantajlı olacak. Çeyrek altının fiyatının zirve yaptığı 2011 yılının yaz sonlarında vatandaşların isteği üzerine düğünler için çeyreğin yarısı üretilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.