Araştırmacı-Yazar Ahmet ÇİÇEK'ten söyleşi

Araştırmacı-Yazar Ahmet ÇİÇEK'ten söyleşi

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 59. Çınaraltı Sohbetlerinde Araştırmacı-Yazar Ahmet ÇİÇEK ile Arşiv Uzmanı Mesut ÖĞMEN “Osmanlı Arşivinin Tarihi Seyri ve Arşiv Organizasyonu” konusunu anlatacaklar.

 İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer VAYNİ, “Osmanlı üç kıtaya ve üç çağa uzanan bir dünya devleti olarak tarihte yerini almıştır. Bu açıdan tarihte tek örnektir. Osmanlılık madde ile mananın muhteşem bir ahengidir. Osmanlılık bir bakıma Türk-İslam harikasıdır. Bu muhteşem abideyi cihan devleti yapan özellikler nelerdir? Bu sorunun cevabı siyasi, askeri, iktisadi, dini, kültürel vb. yüzlerce hatta binlerce çalışma ile ancak izah edilebilir. Acaba Osmanlı arşivlerinden yeterince faydalanabiliyor muyuz? Bu konuyu Çınaraltı’nda konuşmanın ve tartışmanın faydalı olacağını düşünmekteyiz” dedi.

İLESAM 59. Çınaraltı Sohbeti’nin, 20 Aralık 2014, Cumartesi günü Saat 16.00’de başlayacağı;Aksaray-Yusuf Paşa Otobüs durağında bulunan simit sarayının üstünde yer alan Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşeceği ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.