Bakan açıkladı: Asgari ücret düşmeyecek

Bakan açıkladı: Asgari ücret düşmeyecek

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücrette düşüş yaşanacağına yönelik tartışmalara son noktayı koydu.

 Bakan Müezzinoğlu, "Asgari ücret düşmeyecek. Sözümüz söz, azalma olmayacak" dedi.

MAAŞLAR 70 MİLYON AZALACAKTI

Yılbaşından itibaren net bin 300 liraya yükselen asgari ücrette vergi dilimi tartışması devam ediyordu. Net bin 300 liralık asgari ücretin ekimden itibaren yüzde 15 yerine 20'lik vergi dilimine dahil edilmesi halinde milyonlarca çalışanın aylık ücretinin yaklaşık 70 lira azalması söz konusu olacaktı.

Sendikalar asgari ücretin ek vergi kesintisiyle düşmemesi için gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulunmuştu. Sendikalar, zorunlu bireysel emeklilik sisteminin ardından asgari ücrette yapılacak yeni bir kesintinin milyonlarca çalışanı zor durumda bırakacağına dikkati çekmişti.

Talepler karşısında çalışmalarını yoğunlaştıran Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları, ağustos ayında yapılan toplantılarda konuyu ele aldı. Toplantılar kapsamında sosyal tarafların da görüşünü alan iki bakanlık, belirsizliğin giderilmesi için maliyet tablosunu yeniden değerlendirmeye başladı.

VE KARAR ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: "Eylül ayından itibaren asgari ücretlilerin vergi kesintileri dolayısıyla alacakları net ücretler bin 230 liraya kadar düşüyor, 70 liralık bir kayıp oluşuyor. Hükümetin, önceki bakanımızın verdiği söz, sözümüzdür. Hiçbir asgari ücretlimiz bin 300 liranın altında maaş almayacak. Onu bin 300 liraya tamamlayacak bütün tedbirleri Maliye ile görüşerek son şeklini bugün veya bu hafta veririz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.