Doğu Karadeniz Bölgesinde En Çok Beden İşçisi Aranıyor

Doğu Karadeniz Bölgesinde En Çok Beden İşçisi Aranıyor

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Doğu Karadeniz’de işverenlerin en çok beden işçisi aradıklarını açıkladı.

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, Doğu Karadeniz’de işverenlerin en çok beden işçisi, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, garson ve satış danışmanı elemanı aradığını söyledi.

Yazıcı, 2014 Ocak-Haziran dönemi Doğu Karadeniz Bölgesi İŞKUR verilerine göre, Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun illerinden alınan açık iş sayısının toplam 16 bin 168 olduğunu belirtti. Yazıcı'nın yaptığı açıklama şöyle: "Bu 4 ilden alınan toplam açık sayısının yüzde 44’ü Trabzon'dan alınmış olup alınan açık iş sayısı 7 bin 118'dür. Trabzon'dan alınan 7 bin 118 açık işin mesleklere göre dağılımı incelendiğinde en fazla açık işin, temizlik görevlisi mesleğinde olduğu ve bu meslekte alınan açık iş sayısının da bin 451 olduğu görülmektedir. İkinci sırada bin 353 açık işle beden işçisi mesleği bulunmakta iken üçüncü sırada 618 açık işle güvenlik görevlisi yer almaktadır.”
Yazıcı, ayrıca, “Toplam 16 bin 168 açık işten ikinci en yüksek orana sahip olan Rize'de 5 bin 293 açık iş alınmış olup oranı yüzde 32,7’dir. Rize'deki 5 bin 293 açık işin meslekler bazında dağılımına bakıldığında; en fazla açık iş 2 bin 351 açık işle beden işçisi mesleğinden alındı. Rize'de ikinci sırada garson mesleği yer alırken bu meslekten alınan açık iş sayısı 237’dir. Bu mesleği de 222 açık işle satış danışmanı mesleği takip etmektedir."

GİRESUN'DA DİKİŞ MAKİNESİ OPERATÖRLÜĞÜ REVAÇTA

Yazıcı, İŞKUR olarak Giresun'da en çok dikiş makinesi operatörü işe yerleştirdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Giresun'da ilk 6 aylık dönem itibariyle 2 bin 468 açık iş alınmışken bu sayı 4 ilden alınan toplam açık işin yüzde 15,3’üne tekabül etmektedir. Giresun'da, en fazla açık iş dikiş makinesi operatörü-kumaş mesleğinden alınmış olup, açık iş sayısı 336’dır. İkinci sırada 243 açık işle beden işçisi (genel) mesleği yer alırken, üçüncü sırada 184 açık işle Veri Giriş Kontrol işletmeni mesleği bulunmaktadır. Dört ilden alınan toplam açık işin yüzde 8’ini barındıran Artvin'de ise açık iş sayısının bin 289 olduğunu görmekteyiz. Meslekler bazında değerlendirildiğinde en fazla talebin 494 açık işle genel beden mesleğinden alındığı, ikinci sırada 58 açık işle temizlik beden işçisi üçüncü sırada da 57 açık işle garson almaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.