İl Genel Meclis Üyesi Kus'tan Önemli Açıklamalar

İl Genel Meclis Üyesi Kus'tan Önemli Açıklamalar

Ak Parti Çamlıhemşin il genel meclis üyesi Cemil Kus, Çamlıhemşin'in geleceğine şekil verecek Projeler ve yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 Ak Parti Çamlıhemşin il genel meclis üyesi Cemil Kus, Çamlıhemşin'in geleceğine şekil verecek, yaşanan sorunlara köklü çözümler getirecek projelerin bir bir hayata geçirildiğini ancak bazı kesimlerin daha projelerin ne olduğunu bilmeden eleştirdiğini söyledi. 

Bu kişilerin ve çevrelerinin Çamlıhemşin'de ne yapılırsa yapılsın bir şekilde eleştirecek bahaneyi bulduğunu ifade eden Kus “Yani onlara kalsa Çamlıhemşin'de hiçbir şey yapılmasın. Bu da mümkün değil tabi ki. Onlar ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar biz bu memlekete hizmet etmek için seçildik ve iktidarımızdan aldığımız destekler ile gece gündüz çalışıp yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

HER ŞEYE BAHANELERİ VAR. GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ LÜZÜMSÜZ MEŞGUL EDİYORLAR.

Karadeniz'in en güzel ve bölge Turizminin geleceğine olan yatırımlarından biri Yeşil yol Projesi diyoruz. ‘Rant ve katliam projesi’ diye isim takıyorlar. Fırtına deresi islah Projesi diyoruz. Küçük  bahanelerle 80 bin imza toplayıp bunları engellemeye çalışıyorlar” Şimdi ise DOKA destekli proje olan Macera park projesine  “Bu parkı yapmak vatan hainliğidir” diyorlar ve pankartlarla tertemiz niyetli annelerimizi öne çıkararak eylem yaptırıyorlar. Ve bu eylemleri yüzünden Güvenlik güçlerimizin bile enerjisini bu tür olaylarla harcatıyorlar.'' dedi. 


EN ÇOK KENDİLERİNİN FAYDALANDIĞI PROJEYİ BİLE ELEŞTİREBİLİYORLAR.

İktidarın bütün projelerini eleştirenlerin, artık projenin açıklanmasını bile beklemeye gerek duymadığını ifade eden Kus “DOKA'nın yatırımlarının nasıl bir projeler olacağını bilmeden, ‘Talan projesi’ diyorlar. Kus, Özellikle Fırtına inisyatifi temsilcileri hakikaten çok sığ bir politika ile meşgul olduklarını söylemekten kendisini alıkoyamadığını ifade etti.

HALKIN KARAR VERMESİNDEN RAHATSIZLAR

Her gün binlerce Turistin kullandığı bir alanda yapılacak olan çalışmayı halka sormalarının bile eleştirildiğini ifade eden Kus, bu kişilerin yeri geldiğinde Gazi Mustafa Kemal'i de siyasete alet ettiğini ifade etti. Çamlıhemşin kaymakamlık binasının tadilat ve yenileme projesinde yapılan çalışmalar sırasında da Atatürk büstünün kısa süreli taşınmasının şikayet edildiğini hatırlattı.  

AZINLIK OLMALARINA RAĞMEN SESLERİ YÜKSEK ÇIKIYOR

Bu muhaliflere halkın yüzde 80'i karşı çıksa da ülke genelinde olduğu gibi bu gruplara hoşgörülü ve sabırlı yaklaşılıyor. Ön yargılı çevreci kılığına girmiş bazı kişiler bu konuları halk bilmez uzmanlara sorun diyorlar. Biz zaten uzmanlar projeyi hazırladıktan sonra halka soruyoruz bunu dahi anlamıyorlar” şeklinde konuştu.

BİLMEDEN, ARAŞTIRMADAN KONUŞUYORLAR

Projelerimizi eleştirmeye çalışanların çoğu zaman eleştirdikleri konu ile ilgili bilgisi olmadığını dile getiren Kus ''Bunların istedikleri gibi kalkınma ve turizme yatırım yapılmasının mümkün olmadığını açıkladı. 

Kus “Neymiş efendim, yeşil yol yapımında ordan geçilmesin burdan geçilmesin peki nerden geçilseymiş. Onların istediği gibi bir yol yapılırsa hiç bir aracın geçemeyecek olduğunu dahi bilmiyorlar. Daha bu işlerden bu kadar habersizler, bihaberler. Acaba fiziki olarak, teknik olarak bu mümkün mü mühendislik olarak bu mümkün mü diye Eyleme kalkışmadan önce araştırır veya sorar insan. Yol yapımında yağmur suyu kanallarını, kar ve tipi önlemlerini bunların istediği yerden geçirdiğimizde çıkacak olan sorunların çözümü fevkalade zor, hatta imkansız. Şimdi biz Çamlıhemşin'de birileri anlamsızca eylemler yapıyor diye Çamlıhemşini geleceğe hazırlamıyacakmıyız ? Devletimizin yaptığı o güzelim projeleri iptal mi edeceğiz veya yapılan yolları ve proje ihalelerini yok mu edeceğiz” diye konuştu.

YAPILAN EYLEMLERİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Yapılan eylemlerdeki açıklamaları bazen anlamakta zorluk çektiklerini kaydeden Kus “Özür dileyerek söylüyorum o kadar cahilce konuşuyorlar ki bunları anlamak mümkün değil. Bütün teşkilatımız ile bunca emek sarf edip bölgemize kazandırdığımız yatırımlarda hazırlanan projelerin hepsini planlıyorken enine boyuna tartışıyoruz. Biz ilçemizi ve bölgemizi onlardan çok daha düşünüyor ve dert ediniyoruz. Bu planlanan projeler tamamlandığında onların iddia ettiğinin aksine Çamlıhemşin her yönü ile çok daha güzel ve cazibe merkezi haline gelen bir ilçe olacak” dedi.

HALKA SORMAMIZDAN BİLE RAHATSIZLAR

Çamlıhemşin'i Çamlıhemşinliler ile yönetmelerine, tüm büyük projelerde kararları Çamlıhemşinlilerin karar vermesine bile tahammül edemeyenlerin olduğunu dile getiren Kus şunları dile getirdi: “Çamlıhemşin ilçesinde Turizm ile kalkınmanın en güzel ve garantili yol olduğunu düşünüyor ve çok daha güçlü bir şekilde hissediyoruz vede yaşıyoruz. Ne diyoruz kritik konuları halka soralım. Halkımızın dediği ne ise biz ona hep birlikte itimat edelim. Ama adında halk olan bazı grupların halkla alakası yok. Halkın söylediğini dinlemeye, kulak kabartmaya falan hiç niyetleri yok. Dolayısıyla hakikaten kulaktan dolma laflarla konuşuyorlar. Bunları biraz inceleseler, ince eleyip sık dokusalar, birazcık öğrenmeye çalışsalar en azından böylesine hakikaten bilgisizlikten yoksun açıklamalar yapmazlar. Ben bunların adına üzülüyorum. Eleştirilere üzülmüyorum.”dedi.

YAPICI ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ

Seçildikleri günden bu yana eksikleri giderici eleştirilere önem verdiklerini söylediğini hatırlatan Kus sözlerini şöyle sürdürdü: “Eleştiri elbette olacak. Ama bilgisizce, cahilce yapılan eleştirilerle kamuoyunun aklını karıştırmaya yönelik girişimler bir siyaset fukaralığının göstergesidir. Zaten o fukaralık nedeniyle yatırımların geleceğini göremiyorlar. Ancak halk her şeyin farkında. Halk kimin kendisine hizmet etmek istediğini kimin bu yapılacak hizmetleri engellemek istediğini çok net bir şekilde görüyor. Zamanı geldiğinde sandıkta bunun cevabını veriyor. Rize genelinde de bu böyle oluyor. Türkiye’de de böyle oldu. Biz işte bu mantık içerisinde ilçemizi dahada güçlendirmek adına halka kritik konuları sormaya devam edeceğiz.''dedi.
 
HALK ONLARIN DA BİZİM DE BİLDİĞİMİZDEN FAZLASINI BİLİYOR.

Kus “Efendim bunlara uzmanların karar vermesi lazımmış. Şimdi bakın burada da çok büyük bir garabet var. Yani halk bilmez diyorlar. Senelerdir yaptıkları aynı siyaset. Halk anlamaz. Halk göbeğini kaşıyan adam. Halk bidon kafalı adam. Hep bu siyaseti yaptıkları için halktan her zaman cevabını alıyorlar. Halk sizin bildiğinizden bizzim bildiğimizden çok daha fazlasını bilir. Biz halkın aklına fevkalade itimat ediyoruz. Ve halkın tercihi bizim tercihimiz diyoruz. Bizim demokratik geleneğimiz bunun ispatını ortaya koyuyor. O yüzden biz bu kritik konuları halka soruyoruz. Bu proje için ne diyorsunuz yapalım mı?  Yüzde 80’in üzerinde vatandaşımız yapın diyor bizde bu yola baş koyuyoruz.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.