KARADENİZ’İN EN YÜKSEK YAYLASI OVİT’TE ONBİNLER BULUŞUYOR

KARADENİZ’İN EN YÜKSEK YAYLASI OVİT’TE ONBİNLER BULUŞUYOR

KARADENİZ’İN EN YÜKSEK YAYLASI OVİT’TE ONBİNLER BULUŞUYOR OVİT YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

 Kavurucu yaz sıcaklarının yaşandığı Türkiye’de serin havaların hakim olduğu 2 bin 640 rakımlı Karadeniz’in en yüksek yaylalarından Rize’nin Ovit Yaylasında Ekşioğlu Vakfı tarafından geleneksel Ovit Şenlikleri düzenleniyor. 20 bin ay yıldızlı şanlı Türk bayrağının dalgalanacağı yaylada şehitler içim Kuran-ı Kerim okutulacak, Karadeniz sanatçıları sahne alacak. Yaylada on binler bir araya gelecek.      

ŞEHİTLER İÇİN KURAN OKUNACAK, TEKBİR SESLERİ YAYLADA YANKILANACAK   
Ovit Yayla şenlikleri öncesi 18 Ağustos akşamı Ovit Yaylasında Hacı Hakkı Ekşi Camii’nde şehitler için Kuran-ı Kerim okutulacak. Programda tüm şehitler için tekbir getirilecek. Ekşioğlu Vakfı yönetimi bu programa tüm vatandaşları davet etti. 
 
20 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILACAK
Rize'nin Ovit Yaylasında Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl yapılan ve ulusal ve uluslararası alanda ses getiren Ovit Şenliği’nin bu seneki programı belli oldu. Şenlikler 19-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ovit Yaylası ve Rize turizmini tanıtmak güçlendirmek ve markalaştırmak için her yıl yapılan Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri 19-20 Ağustos’ta yapılacak. İki gün boyunca devam edecek şenlikler çeşitli etkinliklere sahne olurken birçok sanatçı davetlileri eğlendirecek. Şenliklerde 20 bin adet Türk bayrağı da katılımcılara dağıtılacak.  Bölge esnafının panayır şeklinde stantlar açacağı yaylada Doğu Karadeniz’in yöresel ürünlerinin satışı yapılacak.


 
12 SANATÇI SAHNE ALACAK
Şenliklere sanatçılar; Erol Şahin, Grup Koliva, Onay Şahin, Bizim Gönül, Volkan Aslan, Aslıhan Çiçek, İbrahim Ekşi, Selcuk Balcı, Gülay, Gülseren Gül, Seyfettin Çakıral ve Orkestra Hamza Albayrak Ekibi türkü ve şarkıları ile şenlikte olacak. Şenlikleri ünlü organizatör ve sunucu Necati Selvitop sunacak.
 
BAŞKANDAN KARADENİZ HALKINA DAVET
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi ve Başkan Vekili Süleyman Ekşi, Karadeniz Bölgesinin en büyük yayla şenliklerinden olan ve her yıl geleneksel olarak yapılan Ovit Yayla Şenliklerine tüm vatandaşları davet etti. Şenliklerin Cuma akşamı şehitler içim Kuran-ı Kerim okutulması ile başlayacağını ifade eden Vakıf Yöneticileri Cumartesi ve Pazar günü Karadenizli sanatçıların katılımı ile müzik ziyafeti sunulacağını söyledi. Ülkede bugünlerde en çok ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak şenliklerle insanların kaynaşmasının yanında bölgenin tanıtımını da amaçladıklarını vurgulayan Ekşioğlu Vakfı yönetimi 20 bin şanlı Türk bayrağının dalgalanacağı yaylada buluşma çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.