Memura 3 değişik ücret

Memura 3 değişik ücret

Memurlar üç değişik ücret alacak: Temel ücret, başarı ücreti ve kıdem ücreti.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu sil baştan değiştirecek çalışmada sona yaklaşılırken, birçok konudaki yenilikler de netleşiyor.Yapılan çalışmayla farklı personel kanunları ortadan kalkacak ve bazı istisnalar dışında tek bir kamu personel kanunu yürürlükte olacak.
SINIFLAR YENİDEN DÜZENLENECEK

Düzenleme ile kamu çalışanların maaş sistemi de sadeleşecek. Maaşlar temel ücret, başarı ücreti ve kıdem ücretinden oluşacak. Kalkınmada öncelikli bölgelerdeki personele de ayrıca ek ücret ödenecek. Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan sınıflar yeniden düzenlenecek. Bilişim hizmetleri, denetim hizmetleri ve yönetici hizmetleri gibi yeni sınıflar oluşturulacak.
4B MESELESİ BİTECEK

Kamudaki 4B'ye tabi sözleşmeli personel, geçici personel ve memur ayrımları kalkacak. 4B'li sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile birlikte kamuda bu statüde personel istihdamı da sona erecek.

Bu arada, kadın memurlar için doğum ve süt izinlerinin süreleri de artırılacak. Ayrıca yıllık izinler işgünü esasına göre belirlenecek. Özellikle bazı kurumlarda hizmetin özelliğine göre esnek çalışma gelecek.
SENDİKALAR DEVREDE

657 ile ilgili yapılan tüm çalışmalar ve hazırlanan taslaklar sosyal taraflar ve sendikaların da dikkatine sunulacak. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taslağın ilgili tarafların da görüşünü aldıktan sonra Bakanlar Kurulu'na taşıyacaklarını her platformda dile getiriyor. Taslağın tamamlanmasıyla birlikte Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK de çalışmalarına hız verdi.

Edinilen bilgiye göre sendikalar taslağı inceleyerek kendi görüşlerini ve kırmızı çizgilerini belirliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.