RİZE GÜNEY ÇEVRE YOLU SON AŞAMAYA GELDİ

RİZE GÜNEY ÇEVRE YOLU SON AŞAMAYA GELDİ

RİZE GÜNEY ÇEVRE YOLU SON AŞAMAYA GELDİ

RİZE için hayati önem taşıyan ve tamamlanmasıyla birlikte kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Rize Güney Çevre Yolu çalışmaları aralıksız devam ediyor. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Güney Çevre Yolu’nun 3,5-4 km’lik kısmının asfaltlanarak bu yaz tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Bunun dışında inşaat çalışmaları gayet hızlı bir şekilde devam ediyor. Daha da hızlanacaktır. 2015 sonuna kadar Güney Çevre Yolu’nun bitirilmesi yönünde bir plan var. Büyük bir aksilik olmazsa kısa bir süre sonra kent için son derece önemli olan bu proje hayata geçmiş olacaktır” dedi.  

Rize Güney Çevre Yolu’nda yapılan zemin dolgu çalışmalarıyla birlikte su giderleri tamamlanan alanlarda asfalt çalışmaları devam ederken, bir yandan da kamulaştırılan diğer alanların yapım çalışmaları devam ediyor.

Çalışmaların hız kazandığı Güney Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yetkililerden bilgiler alarak projenin sorunsuz olarak devam ettiğini bildirdi.

RİZE YENİ YERLEŞİM YERLERİNE KAVUŞACAK

İslampaşa, Portakallık, Bağdatlı, Gülbahar, Müftü, Çamlıbel, Tophane, Yeniköy, Atmeydanı, Yağlıtaş, Kavaklı, Bıldırcınköyü ve Pehlivantaşı Mahallelerini kapsayan ve şehri güneye doğru açacak olan Güney Çevre Yolu ile Rize'nin daha geniş bir şehir yapısına kavuşacağını söyleyen Başkan Kasap, “Bu yoldan denize dikey olarak yapılacak bulvarlar düşünülüyor. Bunlarla birlikte Rize yeni yerleşim yerlerine kavuşacak. Böylelikle Rize'ye daha kentsel bir görünüm kazandıracağız” dedi.

Güney Çevre Yolu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiğini ve hizmete girmesiyle birlikte Rize trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını belirten Başkan Kasap, "Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülen Güney Çevre Yolu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Rize Trafiği önemli ölçüde rahatlayacaktır. Bu aşamada dolgu ve alt yapı çalışmaları bitirilen bölümlerin asfaltlama çalışması yapılmaktadır. Güney Çevre Yolu’nun asfalt dökülmüş halini görmek bizleri son derece memnun ediyor. İlerleyen süreçte inşallah yolun ilk etabı yani büyük bir çoğunluğu bitirilmiş olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Başbakanımız ve milletvekillerimizin yakından takip ettiği proje bitirildiğinde inşallah hemşerilerimizin yüzleri gülecektir. Rize Belediyesi olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz" dedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.