Rize Tüm Özellikleriyle İzmirde Dünyaya Tanıtılıyor

Rize Tüm Özellikleriyle İzmirde Dünyaya Tanıtılıyor

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve 8-11 tarihleri arasında İzmir Gaziemir’de başlayan ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuarı yerli ve yabancı yüzlerce kişiyi ağırlıyor.

 Geçtiğimiz yıl ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayılarına ulaşan Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’de Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nin öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Rizem Kültür ve Turizm Derneği, Ayder Çevre Koruma ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla oluşturulan stantta ilimiz tüm değerleriyle tanıtılıyor.

36 Ülke 60 ilden katılımın sağlandığı Uluslararası düzeyde düzenlenen Fuar’a yerli ve yabancı ziyaretçiler katılırken, fuar alanında gelen misafirler Rize stantına uğramadan geçmiyor.

Yöresel çalgılarımız Tulum ve Kemençe eşliğinde oynanan horonların ve atma türkülerin yer aldığı stantta ilimizin kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı, özgün yemekleri ve misafirperverliği zyaretçilere tanıtılıyor. Oynanan horonlara yabancı misafirler eşlik etmekten geri kalmıyor. Rize Valiliği ile Rize Belediyesi tarafından hazırlanan kitap, broşür, cd gibi materyaller gelen misafirlere veriliyor. Stantta bulunan Atmaca kuşu ise görenlerin ilgisini çekiyor, fırsatı değerlendiren vatandaşlar bu anı cep telefonlarıyla çekmiş oldukları fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.



BELEDİYE BAŞKANI KASAP TELEVİZYON KANALLARINA TURİZM ŞEHRİ RİZE’Yİ ANLATTI

İzmir’de bulunan yerel ve ulusal televizyon kanallarının özellikle ilgi gösterdiği Rize stantında Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap Ege Türk Televizyonuna vermiş olduğu röportajda ilimizin turizm alanında konumundan bahsetti.

Belediye Başkanı Kasap, röportajında: “Her yıl olduğu gibi bu yılda ilimizi dünyaya tanıtmak için Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına katılarak şehrimizi Turizm alanında paydaş kurumlarımızla birlikte tanıtma gayreti içerisindeyiz. İlimizi temsil eden bütün objeleri burada oluşturduğumuz stantımızda bulundurarak şehrimize gelmemiş insanlarımıza sunuyoruz. Böylece buraya misafirimiz olan yerli ve yabancı insanlarımız ilimizi yakından tanıma fırsatı yakalamış oluyorlar. Ayrıca İzmir’de yaşayan hemşerilerimizde bu güzelliklerden burada faydalanmış olup, azda olsa memleket hasreti gidermiş oluyorlar.


AMACIMIZ İLİMİZDE TURİZMİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK

etmiştir. Şehrimizin Belediye Başkanı olarak şahsım ve halkım adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.