Rize'de Aday Adayları Teşkilatlarla Buluştu

Rize'de Aday Adayları Teşkilatlarla Buluştu

Aday adaylık başvuru süresinin tamamlanmasının ardından AK Parti Rize İl başkanlığı 1 Martta yapılacak temayül yoklamaları öncesi aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi.

AK Parti Aday adayı tanıtım toplantısı İsmail Kahraman Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Rize il başkanı Muhammed Avcı, Rize belediye başkanı Reşat Kasap, İlçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve temayülde oy kullanacak teşkilat mensupları katıldı.

Toplantının divan başkanlığını İl yönetim kurulu üyesi Gafur Karalı  yaptı. İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan toplantının açılış konuşmasını il başkanı Muhammed Avcı yaptı. Avcı konuşmasında, “AK Partililer olarak siyasete üslup ve yüksek seviye kazandırma gibi bir sorumluluğumuz vardır. AK Parti popülizmden uzak sadece icraata dayalı bir siyaset yapabileceğini tüm Türkiye’ye göstermiştir. AK Parti olarak bugün yine tarihi bir gün yaşıyoruz. 7 Haziran seçimlerinin teşkilatlarımız açısından en önemli eşiklerinden birindeyiz. AK Parti kurumsal yapısıyla, parti içi demokrasisiyle ve tabandan tavana tüm teşkilat mensuplarına verdiği özel değerle öne çıkmış ve bu özelliği sayesinde dünyanın en büyük siyasi teşkilatlarından biri haline gelmiştir. Yine bu değerin bir karşılığı olarak aday oluşturmada önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamaları sadece AK Parti tarafından düzenli olarak yapılabilmektedir. İl teşkilatı olarak 1 Mart Pazar günü gerçekleştireceğimiz temayül yoklamaları öncesinde tüm aday adaylarımızı sizlerle buluşturmak ve onları daha yakından tanımanızı istedik. Teşkilat mensuplarımız buradan elde ettiği kanaatlerle aday tercihlerini belirleyecek ve Pazar günü özgür iradeleriyle hiçbir dayatmaya ve yönlendirmeye muhatap olmaksızın oylarını kullanacaklardır.” dedi

Temayül yoklamalarının adaylık konusunda tek kriter olmadığını belirten Avcı, “Temayül yoklamaları adaylık konusunda tek kriter değil ama önemli bir kriterdir. Buradan çıkacak sonuçlar aday belirlemede sonuca müessir bir argüman olarak değerlendirilecek ve aday adaylarımızın dosyasına eklenecektir. Ne birinci olanın kesinlikle aday olacağı sonucuna varılabilinir ne de son sıralardaki bir arkadaşımız kesinlikle aday olamayacağı sonucuna ulaşılmış olur. Temayül yoklamaları bir eğilim araştırmasıdır AK Parti Rize İl teşkilatı aday adaylık sürecini demokratik, adil şeffaf, ve çoğulcu bir ruhla yürüyebilmesi için tüm uzuvlarıyla birlikte elinden gelen tüm gayreti gösterecektir. Saha çalışmalarında teşkilat mensuplarımız olamayacak aday adaylarımız kendi çalışmalarını kendileri yapacaklarıdır. .” İfadelerini kullandı.


Toplantının geri kalanında 22 aday adayı kendilerine verilen 5 er dakikalık süre içerisinde temayül yoklamalarında oy kullanacak delegelere kendilerini anlattılar.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.