RTEÜ'de 10 Dekan Atandı, 3 Dekan Ataması Daha Yapılacak

RTEÜ'de 10 Dekan Atandı, 3 Dekan Ataması Daha Yapılacak

FETÖ ile mücadele kapsamında YÖK’ün isteği üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) istifa eden 13 dekanın 10’u vekaleten tekrar görevlerine atanırken, 1 dekan değişti, 3 dekanlığa ise önümüzdeki günlerde atama yapılacak.

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tüm üniversitelerin dekanlarının istifasını istemişti. Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi (RTEÜ)’de 13 dekan da istifalarını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a vermişti.

Üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar neticesinde 9 fakülteye aynı dekanlar vekaleten atanırken, Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığında değişiklik gerçekleşti. Henüz dekan ataması yapılmayan 3 fakülteye ise önümüzdeki günlerde dekan atamasının yapılacağı öğrenildi.

FETÖ ile mücadele kapsamında istifalarını sunan Ardeşen Turizm Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi dekanları, YÖK tarafından görevlerine vekalaten atanırken, Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına ise Prof. Dr. Cemalettin Şahin atandı.

Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Tıp Fakültesi’ne dekan atamasının önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği bilgisine ulaşıldı.


Öte yandan Su Ürünleri Fakültesi Dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Davut Turan’ın kendi isteğiyle görevi bırakmasının ardından Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Cemalettin Şahin’in atanması dolayısıyla fakültede devir teslim töreni düzenlendi.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, görev süresi boyunca üniversite yönetimi ile sürdürmüş olduğu uyumlu çalışmalar ve üniversitenin gelişmesi ve büyümesi noktasında sağlamış olduğu önemli katkılar dolayısıyla Prof. Dr. Davut Turan’a teşekkür etti. Su Ürünleri Fakültesinin en eski fakültelerden birisi olduğunu hatırlatarak bu zamana kadar herhangi bir sorunun yaşanmadığını kaydeden Rektör Karaman, “Oluşan bu güzel ve verimli atmosfer dolayısıyla Davut hocamız şahsında tüm ekibe teşekkür ediyoruz, aynı uyumu ve başarıyı yeni dekanımızdan da bekliyoruz.” dedi.


Prof. Dr. Davut Turan ise konuşmasında, görev süresi boyunca kendilerine destek veren başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür etti.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanlık görevini vekâleten yürütecek olan Prof. Dr. Cemalettin Şahin ise, layık görüldüğü makamı en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf edeceklerini belirterek “Dekanımızın fakülte ve Üniversitemize kazandırdığı başarıları sürdürmek ve bilimsel çalışmalarla adımızdan söz ettirmek noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Devir teslim töreni sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman katkıları dolayısıyla günün anısına Prof. Dr. Davut Turan’a plaket, Prof. Dr. Davut Turan ise yeni görevinde başarılar dilediği Prof. Dr. Cemalettin Şahin’e çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.