RTEÜ'de akademik yıl kayıtları başladı

RTEÜ'de akademik yıl kayıtları başladı

Rektör Prof. Dr. Karaman: "Bu sene üniversitemize 4 bin üzerinde bir öğrenci alarak öğrenci sayımızı toplam 7 bine çıkarmak istiyoruz"

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kayıt işlemlerini yerinde inceledi. Öğrenci ve velilerle sohbet eden Karaman, işlemler sırasında öğrencilerin herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Karaman, 2014 ÖSYS sonucunda üniversiteye 4 bin 9 öğrencinin yerleştirildiğini belirterek, "Üniversite olarak mümkün olduğu oranda öğrencilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve kayıtlarda herhangi bir sorun yaşamalarını önlemek için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Geçen yıla oranla üniversitenin tercih edililir oranda ciddi bir artış olduğunu ifade eden Karaman, "4 yıllık programlarımız da bu sene yüzde 96 oranında dolmuş durumda. İki yıllıklarda ise bu oran yüzde 89'dur. Üniversitemizin tercih edilme oranı toplamda yüzde 93'tür. Geçen yıla göre yüzde 10 artmış durumdadır" diye konuştu.

Karaman, üniversitenin tercih edilmesinde birçok faktörün etkili olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Özellikle üniversitemizin her geçen gün kurumsallaşması, eğitim ve öğretim kalitesinin gitiikçe artması bunu etkilemektedir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın verdiği burs ve başarı teşvikleri bunda etkilidir. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Rayyip Erdoğan'ın ismini taşıyor olması, insanların teveccühünü gündeme getirmektedir.  Üniversite yönetimi olarak öğrencilerin kayıtlardaki problemlerini en aza indirmeyi temel hedef olarak belirlemiş durumdayız. Bu sene bir takım yeni uygulamalar yaptık. İlk önce ön kayıt uygulama diye bir uygulama başlattık. Öğrenciler 12 Ağustos'tan itibaren bizim öğrenci sistemi üzerinden ön kayıt olabiliyorlar."

Karaman, il dışından gelen bir çok öğrenci olduğunu belirterek, "Bu öğrencilerimiz Rize'yi bilmiyor. Belediye başkanımız bize destek verdi. Otobüs terminalinde kayıt kabul masası kurduk. Burada öğrencilerimizi ve ailelerini karşılıyoruz. Üniversitemizin araçları ile oradan üniversiteye taşıyoruz. Üniversitedeki işlemlerinin ardından terminale bırakıyoruz" dedi.

Kayıtların devam ettiğini bildiren Karaman, "Bu sene üniversitemize 4 binin üzerinde öğrenci alarak öğrenci sayımızı 17 bine çıkarmak istiyoruz. Her ilde üniversite var. Türkiye'nin her yerinden öğrencimiz var. Trabzon, Artin ve Rize'den biraz daha fazla öğrencimiz var. Hedefimiz Rize'yi eğitim ve öğretim kenti yapmak ve yabancı öğrenci sayısını burada artırmak. Geçen yıl uluslararası öğrenci sayımız 205 idi, bu sene su sayı 500'e çıkacaktır" ifadelerini kullandı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.