Ülker Cola Turka ve Çamlıca'yı Japonlara sattı

Ülker Cola Turka ve Çamlıca'yı Japonlara sattı

Ülker aralarında Cola Turka, Çamlıca, Sunny, Link gibi markaların bulunduğu 3 şirketi Japonlara sattı.

Noodle devi Nissin Food ile makarna üretiminde Japon ortaklığı olan Ülker, şimdi de bunu içecek sektörüne taşıdı. Ülker, içecek markalarını Japon devi DyDo Drinco'ya satma kararı aldı.
3 ŞİRKETİN HİSSESİ DEVREDİLECEK

Japon şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Ülker, içecek pazarındaki 3 şirketin ana hissesini DyDo Drinco'ya devredecek. Şubat 2016'da tamamlanacak olan satın alma ile Japon şirket, Ülker'in içecek markalarının da bulunduğu 3 firmanın yüzde 90'ını almış olacak.

335 MİLYON LİRA

Sabah'ın haberine göre anlaşma tamamlanırsa, Dydo Drinco ilk kez Avrupa pazarına da bu satın almayla adım atmış olacak. Satış bedelinin ise 110 milyon dolar (335 milyon TL) olduğu belirtiliyor.

ÇAY VE KAHVE SIRADA

Japon devinin ana hissedar olacağı 3 içecek firmasından biri olan Della Gıda çatısı altında Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny ve Maltana markaları yer alıyor. Firma geçen yılı 181 milyon TL'lik ciroyla kapattı. Diğer şirket olan İlk Meyve Suları Pazarlama ise 45 milyon TL'lik sermayeye sahip. Bu şirketin 2014 hasılatı ise 134 milyon TL oldu. 3'üncü firma Bahar Su da Eskipazar ve Flores markalarını pazarlıyor. Bu firmanın cirosu ise 18.4 milyon TL olarak gerçekleşti. 3 şirketin 2014 satışları 334 milyon lirayı buluyor. DyDo Drinco Yönetim Kurulu Başkanı Tomiya Takamatsu, satın almayla ilgili şu açıklamada bulundu: "Gelecek planımızda meyve suyu ve karbonatlı içeceklere yeni alanlar eklenecek. Türkiye'de kahve, siyah çay ve enerji içeceği üretmek istiyoruz."

HİSSELERİ TOKYO BORSASI'NDA

1975'te kurulan Japon DyDo Drinco'nun hisseleri Tokyo Borsası'nda işlem görüyor. Sahip olduğu 280 bin içecek makinesiyle Japonya pazarında söz sahibi olan firma, ilaç sanayisinde de faaliyet gösteriyor. Takamatsu ailesinin de hissedar olduğu firmanın diğer ortakları ise Taita Corporation, Japon restoran zinciri Santomi ve Lemon Gas Kagoshima.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.