Çanakkale Yolun Sonu

Çanakkale Yolun Sonu

Çanakkale Yolun Sonu Yeni Fragman

YÖNETMEN                   : SERDAR AKAR/KEMAL UZUN
YAPIM ŞİRKETİ             : TT FİLM-AYDIN FİLM
YAPIMCI                        : TOLGA AYDIN
SENARYO & HİKAYE   : ALPHAN DİKMEN/BAŞAK ANGİGÜN
GÖRÜNTÜ YÖN.           : METE ŞENER
YARD YÖN.                    : AHMET KARAMAN
KURGU                          : MUSTAFA PREŞEVA
SANAT YÖN.                 : EROL TAŞTAN
KOSTÜM                       :  SONAY ORTUĞ
SÜRE                             : 115 DK.
TÜRÜ                             : SAVAŞ, DRAM
VİZYON TARİHİ             : 15 MART 2013
ÇEKİM YERİ                   :  ÇANAKKALE

 OYUNCULAR              : Gürkan Uygun (Muhsin), Umut Kurt (Hasan), Berrak Tüzünataç (Behice), Stephen Chance (Binbaşı Steward), Ben Warwıck ( Wıllıam Eagle), Mahir Günşıray (Binbaşı Ahmet Salim), Fikret Yıldırım Urağ (İbrahim Adil), Emir Çiçek (Enver Çavuş), Memetcan Diper (Eyüp-Kocadereli), İnanç Koçak (Kostas), Serdal Genç (Şeref), Serkan Genç (Eşref), Engin Yüksel (Mehmet Şefik), Engin Öztürk (Mustafa Kemal), Özgür Dereli (Mülazım İsmet), Mert Kurdal (Yakup), Tevfik Erman Kutlu (Muharrem), Sevgi Onat (Arife-Muhsin’in Annesi), Bahar Çokyaşa (Hatice-Hasan’ın Karısı), Dean Baykan (Rush)


25 Nisan 1915… Osmanlı İmparatorluğu’nun direniş kapısı olan Çanakkale, gemi yoluyla geçilememiş ve işgalciler, çaresiz bir manevrayla Gelibolu kıyılarına çıkartma yapmaya başlamışlardır. İşgal kuvvetlerinin belki de en büyük direnişi gördükleri koy, o andan sonra mağlup bir ordunun adıyla anılacaktır; Anzak Koyu.

 
Hilal-i Ahmer cemiyetindekiler ve Muhsin’le Hasan’ında içinde bulunduğu destek birliği beş günlük yolculuğun sonunda, 25 Mayıs 1915’te cepheye ulaşırlar. Hasan, siperlere indiği anda, savaşın hayal ettiğinden daha acımasız olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Daha ilk gün, bir Anzak askeriyle siper içerisinde burun buruna gelir ve abisinin son anda yardımına koşmasıyla kıl payı hayatta kalır. Birkaç gün sonra Muhsin bir Anzak keskin nişancıyı vurup, daha önce Balkan savaşında da komutasında yer aldığı Yüzbaşı İbrahim Adil tarafından keskin nişancılık görevine getirilir. Muhsin’inse İbrahim Adil’den tek bir isteği vardır. Kardeşi Hasan’ı geri hizmete çektirmek… O andan sonra Muhsin, bir diğer keskin nişancı Şeref’le birlikte yüksek rütbeli düşman askerlerini avlayacak, kardeşi Hasan’sa ikmal çadırlarından cepheye tüfek ve mermi sandıkları taşıyacaktır. Muhsin’in nişancılık ve sızma konusundaki hüneri, düşman hattında kısa sürede efsane olmasına yol açar. Bu durum karşısında Anzak askerlerin bile içten içe nefret ettikleri İngiliz Binbaşı Steward, karşı atağa geçmek ve kendi canını korumak amacıyla ordunun en iyi nişancısı olan, onbaşı William Eagle’ı Anzak koyuna getirtir. Eagle’ın tek bir görevi vardır. Mümkün olduğunca çok subay öldürmek ve bütün koya nam salan Muhsin’in dikkatini çekip bu hünerli Türk nişancının hayatına son vermek....


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.