Fetih 1453 dizisinin kanalı belli oldu

Fetih 1453 dizisinin kanalı belli oldu

Türk sinema tarihinde kırılması çok zor bir rekora imza atan ‘Fetih 1453’ün devamını anlatacak olan dizinin çekimlerine başlanıyor.

İstanbul’un fethinden sonrasını konu alacak olan devam dizisi için Beykoz Kundura Fabrikası’nda 10 bin m2’lik alana plato inşa edilmeye başlandı. Fetih 1453 sinema filminin ekibinden Servet Aksoy ve Faruk Metin dizinin yapımcılığını üstlenen MED YAPIM adına Platonun kurulması için çalışmalara başladılar.
 
Dizi Aksoy Film’in mevcut ekibiyle çekilecek. Yapım ekibinde Servet Aksoy ve Faruk Metin’in yanı sıra, filmin yönetmenliğini de Faruk AKSOY üstlenecek.
 
Daha önce herhangi bir dizi projelerinin olmadığını belirten Aksoy Yapım’ın sahibi yapımcı yönetmen Faruk Aksoy’un Fetih 1453 dizisinin ilk 3 bölümünün Yönetmenliğini üstleneceği öğrenildi.
 
İlk üç bölümün ardından Faruk Aksoy’un danışmanlığında farklı bir yönetmen ile projeye devam edilmesi öngörülüyor.
 
İRFAN SARUHAN PROJEDE YOK & İSKENDER PALA DANIŞMAN OLDU
 
Dizinin senaryosunun şuan için kimin tarafından yazıldığı henüz bilinmiyor. Fakat ’FETİH 1453’ flminin senaristlerinden İrfan Saruhan’ın bu projede yer almayacağı gelen duyumlar arasında yer alırken dizinin hikaye danışmanılığını ise edebiyatçı, yazar ve akademisyen İskender Pala’nın yapacağı öğrenildi.
 
SHOW TV, MUHTEŞEM YÜZYIL’A FETİH 1453’LE KARŞI KOYACAK
 
Faruk Aksoy’un ağabeyi Fatih Aksoy (Med Yapım) tarafından çekilecek FETİH 1453 dizisi, 160 dakikalık Sinema filminin 4 bölümde yayınlanmasından sonra, dizi olarak 5.bölümüyle Ekim ayında yayına girecek. Film haklarını Show Tv’ye satan Aksoy Film’den sonra, dizinin yayın hakları da Med Yapım tarafından Show TV’ye verildi.
 
FATİH SULTAN MEHMET, DEVRİM EVİN’DE
 
Dizinin oyuncu kadrosunda, filmde olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet rolünü Devrim Evin’in oynayacağı öğrenilirken, Şahika Koldemir, Cengiz Coşkun, Sedat Mert ve Dilek Serbest gibi Fetih 1453 oyuncularının da dizide yer alacağı planlanıyor. Dizide yer alacak diğer karakterler için cast çalışmaları Med Yapım tarafından devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.