"Uluslararası Eşik Atölyesi’’

"Uluslararası Eşik Atölyesi’’

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencilerinin oluşturduğu Fikir Sanat Tasarım Topluluğu Trabzon'un mimari sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Fikir Sanat Tasarım Haftası altında düzenledikleri "ULUSAL ÖZ ATÖLYESİ’’ nin ardından bu yıl "ULUSLARARASI EŞİK ATÖLYESİ’’yle yollarına devam ediyorlar. Atölye 20-24 Nisan tarihleri arasında Üsküp/Makedonya’dan 2 akademisyen 7 öğrenci, Volos/Yunanistan’dan 1 akademisyen 8 öğrenci, Türkiye’nin 15 farklı üniversitesinden 30 öğrenci ve KTÜ Mimarlık Bölümünden 15 akademisyen 30 öğrenciyi Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde buluşturuyor. Bu yıl Trabzon Değirmendere Büyük Sanayi Sitesi "EŞİK" temasıyla ele alınıp Trabzon'a kazandırılması çalışılacak.

 

Yurtdışı Katılımcı Üniversiteler:

 

Ss. Cyril and Methodius University in Skopje (Üsküp) University of Thessaly (Volos)

 

Yurtiçi Katılımcı Üniversiteler:

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi

Çankaya Üniversitesi

TOBB

Osmangazi Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi

Trakya Üniversitesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi

Doğuş Üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Canik Başarı Üniversitesi

Zirve Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi

 

KTÜ Mimarlık Bölümüne yeni bir soluk kazandıran Fikir Sanat Tasarım topluluğu geçtiğimiz yıl 8 kişi olarak başladığı çalışmalarına bu yıl 40 kişi olarak devam ediyor. Ekip çeşitli atölye çalışmalarının yanı sıra söyleşiler, geziler, yardım kampanyaları, radyo yayınları gibi çalışmalar da düzenliyor. Topluluğun ayrıca aylık olarak çıkardığı Barkod adında bir de dergileri bulunuyor.

Bizlere desteklerini esirgemeyen Trabzon Valiliğine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına, Ortahisar Belediyesi Başkanlığına, Akçaabat Belediyesi Başkanlığına, Sürmene Belediyesi Başkanlığına, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına, Eski Trabzon milletvekili Faruk Nafiz Özak’a , KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Yaşar’a, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlkay Maşat Özdemir’e, Mimarlık Bölümü akademisyenlerine, Yük.Mimar Sezgin Atasoy’a, Ramada Trabzon’a, her etkinliğimizin destekçisi onursal başkanımız Mimar Sayım Adanur’a ve daha birçok destekçimize teşekkür eder saygılarımızı sunarız.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.