Annesinin hiç olmayan kamyonuna 25 bin tl borcu görünce şok oldu

Annesinin hiç olmayan kamyonuna 25 bin tl borcu görünce şok oldu

Hatanın isim benzerliğinden kaynaklandığı ve sorunun giderildiği öğrenildi

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi Dağlıca köyünde ikamet eden Şaban Karakuş, annesinin olmayan kamyonu için 2 senelik 25 bin 824 TL vergi borcu çıkınca şaşırdı. Hatanın isim benzerliğinden kaynaklandığı ve sorunun giderildiği öğrenildi.


Fatma Karakuş adına 1984 yılında alınan kamyonun 1987 yılında satışı gerçekleşti. 1987 yılından bu zamana kadar biriken borç isim benzerliğini nedeniyle 2006 yılında hayatını kaybeden Emine Karakuş’un oğlu Şaban Karakuş’a çıktı. Yaşanan olayı anlatan Şaban Karakuş, “Dağlıca köyünde yaşıyorum. Muhtar aradı vergi dairesinden kağıt geldiğini söyledi. Ereğli merkezde ben de kağıdı aldım. Baktım 67 DE 454 plakalı araca vergi borcu çıkmış bizde böyle bir araç yok. 2 senelik vergi borcu geldi. Ereğli Vergi Dairesi'ne gittim. Emniyete gitmemi söylediler. Daha sonra Zonguldak Vergi Dairesi'ne gitmemi söylediler. Dün sabah vergi dairesine geldim. Bana 25 bin TL borcun var dediler. 1984 yılında alınmış 1987’de satılmış. Bizim böyle bir arabamız yok. Tekrar emniyete gittim senin annen araba almış satmış gözüküyor. En son tapuya gittim. Alışlarını ve satışlarını çıkarttık. Burada baba isimleri aynı anne isimleri farklı, vergi dairesi kimlik bilgilerini karıştırmış, emniyette kimlik bilgilerini düzelttik. Tekrar vergi dairesine gidip bu durumu düzelttireceğim” dedi.



"BİZ KÖYDE ÖKÜZ ARABASI KULLANIYORUZ"
Vergi dairesinden gelen borçla şok olduklarını ifade eden Şaban Karakuş, “İlk başta gerçekten bu borç bizim diye düşündüm ama bizim arabamız nereden olsun. Birde biz köyde öküz arabası kullanıyoruz ne kamyonu” şeklinde konuştu.
Öte yandan, hatanın isim benzerliğinden kaynaklandığı ve sorunun giderildiği öğrenildi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.