Bu fotoğraf bugün çekildi

Bu fotoğraf bugün çekildi

Türkiye'de soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye devam ediyor. Hakkari, Sivas, Kocaeli, Bolu, Van beyaza büründü.

KOCAELİ KARTEPE'DE KAR KALINLIĞI 10 SANTİM

Hava sıcaklığının dün sabah saatlerinden itibaren düşmeye başlamasıyla Samanlı Dağları'nın bölgede 1850 metrelik zirvesiyle en yüksek kesimi olan Kocaeli Kartepe'ye kar yağışı başladı. Kar kalınlığı bugün öğlen saatlerinde 10 cm aşarken İstanbul'un yanı sıra Kocaeli ve Sakarya'dan da birçok kişi kar görmek için Kartepe' ye akın etmeye başladı.

Bundan 5-6 yıl öncesine kadar Ekim ayı sonlarında kar düşmeye başlayan Kartepe'ye, son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle kar daha geç düşüyor. Bugün Kocaeli bölgesinde deniz seviyesinde hava sıcaklığı 8 dereceye kadar düştü. Ancak Kartepe'de otel ve kayak merkezinin de bulunduğu bölgede hava sıcaklığı -1 dereyece kadar geriledi. Öğlen saatlerinde serpinti şeklinde başlayan kar giderek yoğunlaştı. Kartepe Green Park Otel yetkililileri kar kalınlığı bugün öğlen saatlerinde 10 cmi aştı. zirveye yakın ve otel bölgesi tamamen beyaza büründü. Kartepe'de kar yağışıyla birlikte hareketlilikte başladı. Yurdun bir çok bölgelerinde kar görmek için vatandaşlarotel bölgesine çıkmaya başladı.

ABANT

BOLU'daki Abant Tabiat Parkı'na mevsimin ilk yarı yağarken, doğa harikasında kartpostallık görüntüler oluştu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Abant Tabiat Parkı'nda kar yağışı etkili oldu. Mevsimin ilk karının yağdığı Abant'a gelen tatilciler 5 santimetre kalınlığa ulaşan beyaz örtü ile karşılaştı. Otellerde konaklayan tatilciler sabah kar yağdığını görünce dışarı çıkarak göl çevresinde yürüdü. Eşsiz manzarasıyla görenleri etkileyen Abant'a gelen tatilciler hayran kaldı.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.