Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'e çok şey borçluyuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'e çok şey borçluyuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karadeniz'e çok şey borçluyuz" -"Bölgemizdeki mevsim şartları iyi geçmişse hem Rize'deki hem de Soçi'deki çiftçi sevinir. Sel felaketinden depreme, çevre kirliliğinden orman yangınına kadar bu hissiyat geçerlidir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karadeniz'e çok şey borçluyuz"

-"Bölgemizdeki mevsim şartları iyi geçmişse hem Rize'deki hem de Soçi'deki çiftçi sevinir. Sel felaketinden depreme, çevre kirliliğinden orman yangınına kadar bu hissiyat geçerlidir. Bize hep aldığından çok daha fazlasını veren Karadeniz için hep birlikte çok daha fazlasını yapmaya mecburuz"
-"Üye devletler olarak her birimiz farklı dil ve kültürlere, siyasi anlayışlara, ekonomik seviyelere sahip olabiliriz. Ancak hepimizin derdi, tasası Karadeniz coğrafyasında ortak bir paydada birleşiyor. Karadeniz'e açılan limanlar aynı çarşıya açılan dükkan gibidir"
- "Karadeniz Çevre Otoyolu projesi bu bakımdan çok güzel bir örnektir. Biz projenin ülkemize ait kısmını 10 yıl önce tamamlamıştık. Aynı şekilde İstanbul boğazının altında ve üstünde dünya çapında öneme sahip dev projeleri hayata geçirdik. Diğer ülkeler de benzer projeleri tamamlarsa Karadeniz'i çepeçevre saran ulaşım ağını kurmuş oluruz"
-"Son yıllarda ülkelerimiz arasındaki vize engelinin kaldırılması konusunda büyük mesafeler katettik. Türkiye olarak Gürcistan'da olduğu gibi pasaportsuz seyahatin yolunu açtık. Bu çatı altındaki işbirliğimizin diğer uluslararası ülkelerine örnek olmasını temenni ediyoruz"
 
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi'nde konuştu.

 







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.