Kadın avukat, trafikte tacizin peşini bırakmadı

Kadın avukat, trafikte tacizin peşini bırakmadı

Samsun Barosu avukatlarından 25 yaşındaki Pınar Alaçamlı, otomobiliyle seyir halindeyken kendisini sıkıştıran, selektör yakıp el kol hareketleriyle taciz eden 44 yaşındaki S.G.’nin peşini bırakmıyor.

Olayın ardından Avukat Alaçamlı’nın polise gidip şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan S.G., savcılık ifadesinin ardından takipsizlik kararı verilip serbest bırakıldı. Ancak Avukat Alaçamlı, 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtiraz mahkeme tarafından kabul edilince S.G. hakkkında, ’trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Samsun’un Atakum İlçesi’nde oturan Avukat Pınar Alaçamlı 4 ay önce İlkadım İlçesi’ndeki bürosuna gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Baruthane Mevkisi’ne geldiğinde, aynı yönde giden S.G. iddiaya göre otomobiliyle avukatın aracına şerit ihlali yapıp yanaşarak selektör yaktı. Daha sonra da el kol hareketi yaparak rahatsız edip, otomobilini avukatın kullandığı aracın önüne kırdı. Pınar Alaçamlı, fren yaparak kazayı önledi. Başına gelenlerin ardından polis merkezine giden genç avukat, plakasını alamadığı aracın modelini ve rengini verip şikayetçi oldu.

POLİS GÖZALTINA ALDI, SAVCI SERBEST BIRAKTI

Bunun üzerine polis Mobese kayıtlarından olaya neden olan otomobilin plakasını ve sürücüsü S.G.’nin kimliğini tespit ederek gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen S.G. ifadesinde, "Evet otomobili ben kullanıyordum. Ancak bilerek ve isteyerek kimseyi rahatsız etmedim. Herhangi bir şekilde trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek suçunu işlemedim" dedi. Cumhuriyet Savcılığı şikayetle ilgili takipsizlik kararı vererek, S.G.’yi serbest bıraktı.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Hukuk mücadelesinden vazgeçmeyen avukat Pınar Alaçamlı takipsizlik kararına 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne olay günü kamera kayıtlarının yeterince incelenmediğini öne sürerek itirazda bulundu. İtirazı inceleyen mahkeme, ’... İncelenen mobese kayıtları kapsamında müştekinin iddiaları doğrultusunda otomobilin orta şeritten seyrederken araçların arasından geçerek en sol şeritten en sağ şeride geçmek suretiyle manevralar yaptığı ve bu şekilde trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğünün anlaşıldığını’ belirterek S.G. hakkında ’trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasına karar verdi.

’DAVAYI TÜM KADINLAR ADINA AÇTIM’

Hukuk mücadelesini sonuna kadar takip edeceğini belirten avukat Pınar Alaçamlı şunları söyledi:

"Beni trafikte taciz edince şikayetçi oldum. Ancak savcılık takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine mobese kayıtlarının yeterince incelenmediğini söyleyerek itirazda bulundum. Bir üst mahkeme itiraz dilekçemi kabul ederek karşı taraf hakkında dava açtı. Bu davayı tüm kadınlar adına açtım ve takip edeceğim."

Asıl yapmak istediğinin, trafikte böyle olaylara maruz kalan kadınların sessiz kalmaması olduğunu belirten avukat Pınar Alaçamlı şöyle devam etti:

"Ben dilekçemi yazarken de, tüm kadınlar adına kamu davasının açılmasını talep ettiğimi söyledim. Gerek trafikte, gerekse hayatın her alanında kadınlar olarak bir şekilde sindirilmeye çalışılıyoruz. Biz hakkımızı sonuna kadar ararsak, adaletin bir gün yerini bulacağını düşünüyorum. O yüzden size yapılan hiçbir haksızlığa sessiz kalmayın. İlk seferinde talebiniz yerine gelmeyebilir. Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız her türlü yasal yollara başvurarak, caydırıcılığı sağlayabiliriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.