Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin 1 Kasım seçim bildirgesini açıklıyor

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin 1 Kasım seçim bildirgesini açıklıyor

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin 1 Kasım seçim bildirgesini açıklıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin seçim bildirgesini açıklıyor.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

7 Haziran seçimleri üzerinden 5 ay geçti yeni bir seçim bildirgesi ile yeniden huzurunuzdayız. Bu seçim bildirgesini gençlerimize adıyoruz. Gençler yarının umudu ama bugünün de ortaklarıdır. Ali İsmailler'e, Özgecanlar'a adıyoruz bu seçim bildirgesini. Soma'da Ermenek'ta yaşamını yitiren genç maden işçilerine, teröre kurban verdiğimiz gencecik fidanlarımıza adıyoruz bu seçim bildirgesini. TOMA, biber gazına karşın, elinde kitapla bekleyen, yarattığı mizahla bir diktatöre diz çöktüren gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini.

"13 YILDIR GENÇLERİN HANGİ SORUNUNU ÇÖZDÜLER?

13 yıldır iktidar olanlar gençlerin hangi sorunlarını çözdüler? Sen sus, senin konuşma hakkın yok dediler. Onlar gençleri göz ardı ettiler, biz gençleri baş tacı yapacağız. Gençleri bu ülkenin umudu olmanın yanında ortağı yapacağız. Siyasette, ekonomide her alanda bunu yapacağız. Gençleri olağan şüpheli sıfatından çıkaracağız.

"GENÇLER SİYASETE GİRİN"

Gençlerden ne bekliyoruz? Görülmeyen gençler var, merdiven altı atölyelerde çalışanlar, taşeron işçileri, yer altında çalışan alın teri döken gençler bir de gördüğümüz yani üniversite gençleri var. Sizlerden sadece siyasete ilgi göstermenizi istiyorum. Siyaseti dinazorlardan temizleyin. Eğer gençler siyasete ilgi gösterirse bugün Türkiye'de yaşananların hiçbiri olmaz. Çünkü emeğin hakkını gençler verir, barışı gençler getiririr.

CHP'nin internet sitesine girin, partiye üye olun. CHP'de siyasete girerken hiçbir engel yoktur.

GENÇLER İÇİN İŞ GARANTİLİ EĞİTİM

Biz sizin için ne yapacağız? İşsizlik diz boyu, en büyük sorun. İş garantili eğitim yapacağız. 3. sınıftan itibaren fabrikalarda stajınızı yapacaksınız. Mezun olunca işiniz fabrikalarda hazır olacak. İş buluncaya kadar öğrenci kredilerinin tahsili ertelenecek. faizleri de silinecek.

TAŞERONA KADRO, ASGARİ ÜCRET NET 1.500 LİRA

Taşeron işçilerin iş güvenliği yok. Taşeron işçilerin tamamı kadrolanacak. İşçilerin yüzde 80'i asgari ücretle çalışıyor. 1054 liraya çalışıyorlar. Söz verdim sevgili gençler; asgari ücret CHP iktidarında net 1.500 lira olacak.

"HER ÜNİVERSİTELİNİN YURDU OLACAK"

CHP iktidarında bütün meydanlar sizin olacak. Meydanlarda özgürce gezeceksiniz. Biz düşünceden korkmuyoruz. Yasaklar kalkacak. 1 yıl içinde hiçbir üniversiteli "Benim yurdum yok" demeyecek. CHP iktidarında her gencin yurdu olacak.

"PASSOLİG'İ KALDIRACAĞIZ"

Passolig belasını kaldıracağım. özgürce maçlara gireceksiniz. Herkes istediği sloganı atacak.

YÖK'ü kaldıracağız. Üniversitede sizin de söz hakkınız olacak.

Lise kart uygulaması getireceğiz. Eğitimi parasız yapacağız. Anne babaya yük olunmayacak.

Atama bekleyen öğretmenler; sizi öğrencilerinizle buluşturacağız.

"EN BÜYÜK TEHLİKE BUNLARDIR"

İnanç üzerinden siyaseti kabul etmeyin. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapan ayrıştırıcı, bölücüdür. Önümüzdeki en büyük tehlikeler bunlardır. Bu tuzağa düşmeyin.

"BİZİM SEÇİM BİLDİRGEMİZİ ÖRNEK ALDILAR"

Bizim seçim bildirgemizi hemen hemen bütün partiler örnek aldı, bu seçim bildirgemizi de örnek alacaklar göreceksiniz. Bu şunu gösteriyor. Demek ki ülkenin sorunların en iyi analiz eden parti CHP'dir. Kendimizle guru duyuyoruz. Devleti yönetecek en iyi kadroların CHP'de olduğu ortaya çıktı.

Bidrigemizi açıkladık. Önce kaynak nerede? Kaynak nerede? dediler. Baktılar ki kaynak var aldılar bizim seçim bildirgelerimizi değiştirip kendileri için kullandılar. Her kuruşun hesabını yaptık. Uygulanması mümkün olmayan bir projeyi asla gündeme getirmedik.

"SEÇİMİN SONUÇLARINI EN İYİ OKUYAN PARTİ CHP'DİR"

Hiçbir zaman sandıktan çıkan sonuca itiraz etmedik. Seçimden çıkan sonuç neydi? Halk diyordu ki; ben tek adam, baskıcı yönetim, başkanlık sistemini kabul etmiyorum. 2. sonuç tek başına yönetime izin vermiyorum. Bunu en iyi okuyan parti hangisi? Sizin oyunuzu yani milli iradeyi en iyi okuyan parti CHP'dir. Bu seçimde sloganımız "Önce Türkiye" biz hiçbir zaman sonraki seçimi düşünmedik. Elinizi vicdanınıza koyun ve 1 Kasım'da ona göre oyunuzu verin.

"MHP'NİN MALUM NEDENİYLE KOALİSYON GERÇEKLEŞMEDİ"

Parti içinde 7 haziran sonuçlarını değerlendirdik. Yeni bir anlayış ile yol almamız gerektiğini düşündük. "Ülkenin koalisyona ihtiyacı var, halk bunu isitiyor" dedik. Kimin kiminle koalisyon kuracağı değil, hangi ilkelerle koalisyon kurulacağı önemli dedik. Bizim gönlümüzdeki yüzde 60'lık bloğun iktidar olmasıydı. MHP'nin malum nedeniyle bu gerçekleşmedi.

"KOALİSYON NEDEN KURULAMADI?"

Koalisyon neden kurulamadı? Eğer bir siyasi lider özgür iradeye sahip değilse. O lider koalisyon kuramaz ve ülkeyi yönetemez. Sarayda oturan zatın baskısını hissediyorsa, o kişi lider olamaz. Ülkenin cumhurbaşkanı meydan meydan dolaşıp 400 vekil verin vermezseniz bu tablo çıkar dedi.

Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, biz üstümüze düşen bütün görevleri yerine getirdik. Onlar senin iradeni kabul etmediler. Onlar önüne şantaj tablosu koydular. Ya oy verirsin ya seçim dediler. Onlar milli iradeyi bir kişinin dudağından çıkan söz olarak kabul ediyorlar, senin düşünceni kabul etmiyorlar.

"KOALİSYON KURULSAYDI EMEKLİLER İLK İKRAMİYESİNİ ALMIŞTI"

Halka ne söz verdiysek tamamını kendilerine söyledik. Koalisyon kurulsaydı Kurban Bayramı'nda emekliler ilk maaşlarını almış olacaklardı.

"TÜRKİYE'NİN 5 TEMEL SORUNUNU BİZ DİLE GETİRDİK"

5 temel sorun 1: Demokrasi, hukukun üstünlüğü2: Ekonomi3: Dış politika4: Eğitim5: Toplumsal barış, Kürt sorunu. Bizim dışımızda, Türkiye'nin 5 temel sornunu dillendiren başka siyasi parti var mı? Bilgi, birikim ve kadro sadece CHP'de var.

12 Eylül darbe hukukunu değiştirmezseniz hangi demokrasiden söz edeceksiniz?  Lise öğrencilerinin hapse atıldığı bir ülkede demokrasiden mi söz edeceksiniz.

Güçler iradesini tam getireceğiz. Yüzde 10 barajını kaldıracağız, darbe hukukunu kaldıracağız. Anayasayı değiştireceğiz. eşit yurttaşlığı getireceğiz. Siyasi ahlak yasasını getireceğiz. Her kuruşun hesabını siyasetçi vermek zorundadır. Kesin hesap komisyonunu mutlaka kuracağız.

"İKİ KİŞİ ÖRTÜLÜ ÖDENEK KULLANIYOR"

İki örtülü ödenek kullanan var. Cumhurbaşkanı ve Başbakan. Bu garabete beraber son vereceğiz.

"BURADAN İŞ DÜNYASINA DA SESLENİYORUM"

Birinci sınıf demokrasiyi ülkeye getireceğiz. Yabancı sermaye ülkeden kaçıyor. "Mal güvenliğimiz yok" diyorlar. Buradan iş dünyasına da sesleniyorum. Bu seçimde CHP'ye oy vermek zorundasınız. Üretmek, çalışmak istiyorsanız... Vermeseniz de olur. Bize bir şey olmaz. Sıkıntıyı sen çekeceksin. Düşüncelerini özgürce dile getirmek istiyorsan, oyunu CHP'ye vereceksin. Türkiye ekonomide iki temel sorun ile karşı karşıya; biri orta gelir tuzağı diğeri orta teknoloji tuzağı.

"İKİ BAŞLI YÖNETİM YÜZÜNDEN TÜRKİYE TOPARLANAMIYOR"

Türkiye güçlü ve kaynağı olan bir ülkde ama Türkiye'de iki başlı bir yönetim olduğu için Türkiye toparlanamıyor.

"DOLAR 3 LİRAYI GEÇTİ KİM İKTİDARDA?"

Dolar 3 lirayı geçti kim iktidarda? Kendisi sorun olan bir iktidar sorunlara çözüm olamaz. vatandaşı borç batağından kim kurtaracak?

"FAİZLERİN EN AZ YÜZDE 80'İ SİLİNECEK"

Tüketici kredisi ve kredi kartı ile size yüklenen borcun faizinin en az yüzde 80'ini sileceğiz. Borç batağından kurtaracağım vatandaşı. En iyi ekonomi kadroları CHP'de.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KAĞIT TASARRUFU YAŞANACAK"

Cumhuriyet tarihinin en büyük bürokratik devrimini yapacağız. Bütün gelirleri Gelir İdaresi Başkanlığı toplayacak. Cumhuriyet tarihindeki en büyük kağıt tasarrufu geçekleşmiş olacak.

"MAZOT ÇİFTÇİYE 1 LİRA 80 KURUŞ"

Mazotu çiftçiye; çiftçi kayıt sistemi ile 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. Orman köylüsü toplumun en yoksul kesimidir. Orman köylüsüne sigorta yaptıracağız.

Türkiye nasıl rekabetçi bir ülke olacak? Yanıtı basit; katma değeri yüksek ürün üretmesi gerekiyor.

"KOBİ VE ESNAFA FAİZSİZ KREDİ"

Sigorta, prim borcu olmayan KOBİ'lere ve esnafa ödediği vergi kadar faizsiz kredi açacağız.

"ÖĞRETMENLERİ 1. SINIF YURTTAŞ YAPACAĞIM"

12 yılda 13 kez eğitim politikası değişmişse millilikte bir problem var demektir. Bugünkü milli eğitim milli olmaktan çıkmıştır. Hiçbir anne ve baba bu eğitim sisteminden memnun değil. Çocuklarını hangi okula göndereceklerini bilemiyorlar. Bu mudur Milli Eğitim? Eğitim bir ülkenin geleceği demektir. Öğretmenleri bu ükenin 1. sınıf yurttaşı yapacağım.

"ANKARA'DAKİ BEYLER ÖĞLE YEMEĞİ YER, TAŞRADAKİ ÖĞRETMENE YASAK"

Siyaseti bulaştırdıkları için Türkiye eğitimde kan kaybediyor. Siyasilerin değil, eğitimcilerin belirlediği yeni bir eğitim politikası belirleyeceğiz. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Tam gün eğitim yapacağız. Ankara'daki beyler öğle yemeği yer taşradaki öğretmene öğle yemeği yasak. Neden yasak? Bunu kaldıracağız. Okul aile birliklerinin tamamını yasal statüye ulaştıracağız.

"İMAM HATİP OKULLARINI AÇAN PARTİ CHP'DİR"

İmam Hatip Okullarını açan parti CHP'dir. Orada okuyan çocuklar b,izim çocuklarımızdır. Hiçbir okulun bir partinin arka baçesine dönüşmesini asla kabul etmeyiz. Bir okulun diğerinden üstünlüğü yoktur. Bizim İmam Hatip'leri kapatma gibi bir fikrimiz asla ve asla yoktur.

"HERKESLE KAVGALI BİR TÜRKİYE VAR"

Reyhanlı, Suruç bunların hepsi yanlış dış politikların sebebidir. Dış politikanın değişmesi gerekiyor. Suriyede barışı inşa ettikten sonra Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine göndereceğiz. Yurtta sulh cihanda sulh. Ortadoğu'da barışı sağlayacağız. Bugün U dönüşü yapmaya çalışıyorlar. Efendim, Esadlı da olabilirmiş. Türkiye Ortadoğu'da itibar kaybetti. Kuzey Irak dışında neredeyse kimseye mal satamıyoruz. Herkesle kavgalı bir Türkiye var.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.