'Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet' buluşması Rize'de gerçekleştirildi

'Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet' buluşması Rize'de gerçekleştirildi

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye'de önemli bir konuda inisiyatif almak gerektiğinde Memur-Sen'in en önde olduğunu belirterek "Yeni bir sürecin eşiğindeyiz. Eğer doğru okumazsak aksi halde kaybedenler silsilesine biz de katılırız" dedi.

 Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda gerçekleştirilen "Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmasına Selvi'nin yanı sıra Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta ve konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Esasında bizim isteğimiz yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. 12 Eylül'ün tortularından kalan, 1961 yılının vesayetinden oluşturulmuş, bölge içerisinde bir takım mekanizmalarla birbirini kontrol ederek, müesses nizamdan haksız şekilde beslenenlerin hegemonyası ile şekillendirilmiş yapılara katlanmak mecburiyetinde değiliz. Yeni bir sürecin eşiğindeyiz ve ihmal etmemeliyiz eğer doğru okumazsak aksi halde kaybedenler silsilesine biz de katılırız. Bu anlamda Memur Sen kadroları güçlü bir insiyatif almak zorundadır. Bu bağlamda bizler farkındalığı okuyan bir kitleyiz" diye konuştu. 



Selvi, "Bizler ülkenin temeline sahip çıkmak zorundayız" diyerek sürdürdüğü konuşmasında "Her yerde organize olmalıyız ve önümüzdeki refarandumda bizlerin sorumluluğu büyük olmalıdır. Rahmetli Erbakan hocamızın sözlerini hatırlamak zorundayız. İslam dünyasına yaptığımız ziyaretlerde bunun farkındalığını görüyor ve yaşıyoruz. O yüzden yükümüz ağır sizlere çok iş düşüyor hem yurt dışında hem yurt dışında sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. Biz hayali konuşmuyoruz yapacağımız çalışmaları ulusal alana taşımak zorundayız. Her şey uluslararası bir dizaynla ilerliyor ve hareket ediyor. Dünyayı yöneten güçler dünyayı sömürüyor ve bu dünyada insanlar aç yatıyor bu düzen değişmek zorundadır. Bunun yolu da güçlü bir iktidardan geçiyor" diye konuştu. 

"Memur-Sen olarak 16 Nisan'da 'evet' demek için aldığımız karar bu ülkenin geleceği adı altında aldığımız bir inisiyatiftir" diyen Selvi "Memur-Sen bütün süreçlerde kararlı bir şekilde bu adımı ülkesi ve milleti için her zaman atmıştır. Doğru bulduğumuz her şeyin hayatiyet kazanması için, yeni bir çalışma hayatının dizayn edilebilmesi için, vahşi kapitalizmin bize emanet ettiği çalışma hayatında var olmak istemiyoruz. Adil ve herkesçe kabul edilebilir. bir hayatı arzu ediyoruz. Bu alanda çalışanların huzur ve mutlu olduğu bir süreci işletebilmek için çalışma hayatının bütün birimlerinde mücadelemiz hep sürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da hep beraber 'evet' diyeceklerini belirterek, "Batının sömürüsüne, batının emperyalizmine, vahşi kapitalizmin, vahşi sosyalizmin her türlü tavsiyesine hayır demek için, insanca yaşamak ve dünyada adil bir düzen kurmak için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demek mecburiyetindeyiz" dedi.

Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta da, 16 Nisan'da kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için, istikrar için, huzurumuz için geleceğimiz için, siyaseti dizayn etmeye çalışan vesayetçilerin oyununu bozmak için, güçlü bir Türkiye için 'evet' diyeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.