Ordu’ya hızlı tren geliyor

Ordu’ya hızlı tren geliyor

Ordu’ya hızlı tren projesinin uygulanması için Ulaştırma Bakanlığı fizibilite çalışması yapıyor.

Cumhuriyet tarihi boyunca Samsun ile Trabzon’un arasına sıkışmış, ekonomik ve sosyal yönden kalkınma fırsatı bulamayan Ordu, son yıllarda ulaşım alanında aldığı yatırımlarla cesaretlendi.
ORDU GELİŞİYOR

Ordulular, son 10 yılda sahil yolu, havaaalanı, çevre yolu, Ordu-Sivas (Karadeniz-Akdeniz) yolu, Ünye Çevre Yolu gibi ulaşım alanında gerçekleştirilen yatırımlarla kabuğunu kırdı. Hükümetin bu yatırımlarının yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin il genelindeki kırsal alanın yollarının onarılarak sıcak asfalt yapma çalışmasını başlatması Orduluların gözünü açtı. Tüm siyasi ve sivil kurum temsilcileri, Ordu’nun en büyük ihtiyacının hızlı tren olduğu görüşünde birleşirken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklama ile Orduluların gönlüne su serpti.
SAMSUN-BOLAMAN FİZİBİLİTESİ YAPILIYOR

Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, etüt çalışmaları bitirilen ve ihalesinin yapılması beklenilen Samsun’un Ankara’ya 2 saatte ulaştıracak hızlı tren projesinin büyük ihtimalle 2019 yılında işletmeye alınacağını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın halen Samsun-Bolaman (Fatsa) hattı için fizibilite çalışması yaptığını belirten Yılmaz, hızlı trenin Bolaman’a kadar gelmesinin Ordu’nun ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi.
2019’DA İHALESİ YAPILABİLİR

Yılmaz, “Samsun- Ankara hattındaki hızlı tren projesi muhtemelen 2019 yılına kadar gerçekleşecek. Bolaman-Samsun arasındaki hızlı tren fizibilite çalışmalarını Bakanlık çok olumlu bir şekilde sürdürüyor. Bazı kimseler ‘hızlı treni neden Ordu Merkez’e getirmiyorsunuz’ diyor. Hızlı tren Bolaman’a gelsin biz Ordu’yu Bolaman’a taşırız. Fatsa-Ordu arası 15 dakika.Bolaman’a hızlı tren gelsin Ordu’nun tam göbeğine hızlı tren gelmiş olur. Bolaman’a hızlı tren gelmesi Ordu’nun ihtiyaçlarını karşılar. Halen fizibilite çalışması yapılıyor. Bolaman-Samsun güzergahının tahmin ediyorum 2018-2019 yılında da ihalesi yapılacak” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.