Polis bu kez bunun için durdurdu

Polis bu kez bunun için durdurdu

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili için memleketlerine giden sürücüleri durdurup yorgunluklarının giderilmesi için çay ve kahve ikramında bulunuyor

 Giresun Emniyet Müdürlüğünce yürütülen projeyle bayram tatili için memleketlerine giden sürücülere çay ve kahve ikram ediyor.

Keşap ilçe otogarında "Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesi kapsamında ilçedeki kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor.

Araçlarından inen sürücüler ve yolculara dinlenmeleri amacıyla açık alanda çay ve kahve ikram ediliyor. Sürücü ve yolcular ikramın ardından yola çıkıyor.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç bayramdır "Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesini sürdürdüklerini söyledi.

Öztürk, uygulama sırasında 15, 20 hatta 48 saat uykusuz yolculuk eden sürücülere rastladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayramlar bizim birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olduğu, özellikle de gurbette yaşayan hemşehrilerimizin de memleketlerine geldikleri önemli günlerdir. Gurbetten sılaya geliş, trafik çilesi ile başlıyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen vatandaşlarımızın trafik kurallarına zaman zaman riayet etmemeleri nedeniyle kazalar meydana gelmekte. Bu kazalar olmasın istiyoruz. Bunun için de kendi sorumluluk alanımızda bu üç bayramdır uyguladığımız mola projemiz var. Güzergahta uzun yolculuk yapan vatandaşlarımıza zorunlu mola verdirip, 10-15 dakika dinlendirip, streslerini attırıyoruz. Çay ikram ederek de daha güvenli bir şekilde yollarına devamını sağlıyoruz."

Uygulamanın gerçekleştirildiği bayramlarda Giresun'da ölümlü kazanın meydana gelmediğine işaret eden Öztürk, "Küçük çaplı kazalarımız oluştu. Ancak ölümlü kazamız meydana gelmedi. Bizim bu projemizdeki asıl hedefimiz bu" diye konuştu.

-Çay ikramını duyan sürücüler şaşırıyor-

Giresun Emniyet Müdürlüğünün çay molası uygulaması sürücüler tarafından ise şaşkınlıkla karşılandı.

Bayram tatili için İstanbul'dan Trabzon'a giden Ahmet Yavuz, ilk defa böyle bir uygulama gördüğünü söyledi.

Yavuz, polisin kendisini durdurduğunda yol kontrolü yapıldığını ve cezai işlem uygulayacağını sandığını vurgulayarak, "Çok şaşırdım. Biz ceza yiyeceğimizi sanırken, polis bize çay ikram etti. Çok şaşkınım. Gerçekten güzel bir uygulama. Keşke bu uygulama her yerde olsa" ifadelerini kullandı.

Çay molası veren sürücülerden Esra Öztürk ise Samsun'dan Rize'nin Ayder yaylasına yolculuk ettiklerini dile getirerek, "Hiç mola vermemiştik. Yorulmuştuk, mola verecek yer arıyorduk. Süper bir uygulama. Ceza yemeyi beklerken, bizim için çok güzel bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Mola veren vatandaşlar zaman zaman kemençe eşliğinde horon teperek stres attı.

AK Parti Giresun Milletvekili Turhan Alçelik de polisin mola uygulamasını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, onlarla horon tepti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.