Polis Bu Kez 'Çay Molası' İçin Durduruyor

Polis Bu Kez 'Çay Molası' İçin Durduruyor

Bayram tatili için memleketlerine giden sürücülere, Giresun Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje kapsamında yorgunluklarının giderilmesi için çay ve kahve ikramında bulunuluyor Giresun Emniyet Müdürü Öztürk: "Belirlediğimiz iki ayrı noktada sürücülerimize mola verdiriyoruz, onlara çay ikram ediyoruz,

 Bayram tatili için memleketlerine giden sürücülere, Giresun Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje kapsamında yorgunluklarının giderilmesi için çay ve kahve ikramında bulunuluyor.

"Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesi kapsamında Keşap ilçesindeki kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor. Araçlarından indirilen sürücüler ile yolcuların dinlenmelerinin sağlanması amacıyla kapalı alanda çay ve kahve ikram ediliyor. Sürücü ve yolcular ikramın ardından tekrar dinlenmiş bir şekilde yola çıkıyor.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan sonunda bayram tatili döneminin başladığını söyledi.

Bayram tatili yolculuklarının hızlı bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Öztürk, "Ülkemizde bayram tatiline çıkan sürücülerin 'bir an önce memlekete ulaşalım' diye acele ettikleri, yorgun vaziyette yolculuk yaptıkları hepimiz tarafından biliniyor ve istenmeyen kazalar, acı hatıralar oluşuyor" dedi.

Bayram süresince bu yıl bir değişiklik yaparak Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak Bölge Trafik Müdürlüğü bünyesinde bir proje başlattıklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Her gün Sabah 04.00-06.00, öğleden sonra 16.00-18.00 ve akşam da 21.30-23.30 saatleri arasında bu uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Belirlediğimiz iki ayrı noktada sürücülerimize mola verdiriyoruz, onlara çay ikram ediyoruz, yorgunluklarını atmalarını sağlıyor ve aracın havası değişsin, sürücülerin havası değişsin istiyoruz. Sürücüler yeniden dinç bir şekilde kalan yolculuklarına devam etsin istiyoruz. Sürücülerimiz de son derece memnunlar. Bayram süresince, bayram tatili bitince de dönüşlerde aynı uygulamaya devam edeceğiz."

Sürücüler şaşırıyor

Bayram tatili için Rize'ye yolculuk yapan Murat Ayşan ise uygulama dolayısıyla çok şaşkın olduğunu belirterek, "Yani Allah razı olsun diyorum, gerçekten güzel bir şeyle karşılaştım. Bir kontrol var, bayram öncesi rutin kontrol var diye zannettim, şaşırdım, panik halindeyiz ama Emniyete gerçekten teşekkür ediyorum. Yaklaşık 12 saatten beri yoldayız, Samsun'da bir mola verdik, yola çıktık ama bu uygulama çok hoşuma gitti. Yorgunluğumuz da vardı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.