Yağlıdere ilk şehidini uğurluyor

Yağlıdere ilk şehidini uğurluyor

Giresun'un yağlıdere ilçesi terörle mücadele döneminde geçen yaklaşık 30 yıllık sürede ilk şehidini uğurlamaya hazırlanıyor şehit uzman çavuş süleyman kul’un cenaze törenine memleketi giresun’un yağlıdere ilçesinde binlerce kişi katılıyor

  Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul bugün memleketi Giresun’un Yağlıdere ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor. 

Şehit Süleyman Kul'un cenazesi, Yağlıdere Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınarak cenaze namazının kılınacağı ilçe pazar yerine getirilirken, cenaze aracında Kul'un tabutuna Nusaybin'den gelen silah arkadaşları eşlik etti.

Şehidin fotoğrafını yine silah arkadaşları naaşın önünde ellerinde taşıyarak getirirken, cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehidin kardeşleri, annesi Fatma ve babası Mehmet Kul, tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Kul, ilçenin Sınır köyünde toprağa verilecek.

Öte yandan Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Türkiye'nin yaklaşık 30 yıllık terörle mücadele ilk kez ilçelerinin şehit verdiğini söyledi. Kırhasanoğlu "Bizim ilçemize hiç şehit gelmedi diyorduk bu zamana kadar ama Allah'ın takdiri bu sefer ilçemize de geldi. Tek tesellimiz son olması. İnşallah terörlü mücadele kararlılıkla sürüyor, bir iki aya kalmaz bu acılar da biter" dedi. 
 






 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.