15 Bin Lira Ödeyen İş Adamı, Yaban Keçisi Avladı

15 Bin Lira Ödeyen İş Adamı, Yaban Keçisi Avladı

Doğu Karadeniz bölgesinde av sezonunun yeniden açılmasıyla 15 bin lira ücret ödeyen Artvinli iş adamı, rehberler eşliğinde çıktığı avda yaban keçisi avladı.

 Doğu Karadeniz bölgesinde yaban hayatı için sürdürülen envanter belirleme çalışması sonrası av turizm sezonu açıldı. Artvin'de, 15 bin lira ödeyen bir iş adamı rehberler eşliğinde çıktığı avda, yaban keçisi avladı.

 
YABAN HAYVANLARINA YÖNELİK AV KOTALARI OLUŞTURULDU
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde yaban hayatına ilişkin envanter belirleme çalışması yaptı. Çalışma ile bölgedeki yaban hayatı popülasyonu belirlendi, sayılarında artış gözlenen yaban hayvanlarına yönelik av kotaları hazırlandı.

 
15 BİN LİRA BEDEL ÖDEDİ
Çalışmanın tamamlanmasıyla bölgede av turizmi başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne 15 bin lira ödeyen Erzincanlı iş adamı İshak Kaçmaz'a, 10 gün süre içerisinde 1 yaban keçisi avlama hakkı verildi.
 
Artvin Av Turizmi Başladı; İlk Yaban Keçisi Vuruldu
 
REHBER EŞLİĞİNDE ARAZİYE ÇIKTI

Kendisine eşlik eden rehber Sebahattin Yılmaz ve Milli Parklar görevlileri ile birlikte Artvin'in Ortaköy köyü kırsalına çıkan Kaçmaz, avın ikinci gününde çıktığı 2 bin rakımlı tepede 8 saat bekledikten sonra 450 metreden hedef aldığı yaban keçisini avladı. İshak Kaçmaz, avladığı keçinin boynuzundan tutarak poz verdi.
 
Avcılığı sevdiğini anlatan iş adamı İshak Kaçmaz, zorlu bir doğa tırmanışının ardından avı başarıyla tamamladığını söyledi.


 



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.