23 haneli köy icralık oldu

23 haneli köy icralık oldu

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Kıran Köyü halkı, Düzce-Ereğli bölünmüş yol çalışmaları kapsamında 2011 yılında arazilerinin kamulaştırma bedellerini fazla aldıkları gerekçesiyle Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucunda 6 yıl sonra icralık oldu.

 Kıran Köyünde yaşayan 23 kişi, Düzce - Ereğli bölünmüş yol çalışmaları kapsamında 2011 yılında arazileri kamulaştırılarak paralarını bankadan aldı. Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü ikinci bilir kişi raporlarına göre fazla para ödendiği gerekçesiyle dava açtı. 6 yıl sonra sonuçlanan davada köylüler icralık oldu. Karayollarının Kıran Köyünde geçirdiği viyadükte bir arayan gelen mağdur köylüler adına konuşan Avukat Mehmet Zeki Gözleveli, Karayolları tarafından köylülerin mağdur edildiğini öne sürdü.

Bir an önce köylülerin mağduriyetini giderilmesini istediklerini ifade eden Gözleveli, "Biz burada sahte rapor tanzim edildiğini düşünüyoruz. Çünkü ilk rapor doğruysa ikinci rapor sahte, ikinci rapor doğruysa birinci rapor sahte kesin sahtelik var. Bir rapor yüzde yüz azalamaz. Muhtarımızın, Belediyenin ve Ziraat Odasını kayıtlarına göre burada yol genişliğini arazinin değeri 5 kat arttırmıştır. Çünkü yol geçmiştir. Fakat bilir kişililer bu 5 kat artırışı dikkate almayarak yüzde 50 azaltılmışlardı. Bilir kişilerin yaptığı raporlar sahtedir"diye konuştu.

Köy Muhtarı Mustafa Aydın da köyde 23 kişiye icra geldiğini köylülerin zor durumda olduğunu belirterek, "Karayolları bizim arazilerden tünel geçirmek ve yol yapmak maksadıyla arazilerimizde 2009 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlamıştır. 2011 yılında neticelenerek vatandaşlarımız bankadan paralarını almışlardır. Daha sonraki süreçte Karayolları bu olayı temize getirerek bu paranın fazla olduğunu kararını çıkartarak vatandaştan paranın yüzde 70'ini ve daha da önemlisi 290 Bin TL para alan bir vatandaştan 330 Bin TL bir parayı faiziyle birlikte geri istemektedir. Bu konuda 23 kişi şuanda icralık durumdadır. Burada farklı bilir kişilerin düzenlediği farklı raporlar nedeniyle köylü icralık olmuştur. Bizde bizi mağdur eden hakimler hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Mağdur Hakibiar Aydın 70 ise, "Benim kocamın öleli yıllar oldu. Ben tek başıma yaşıyorum. Evimize icra geldi. Ben bu parayı nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. Devletimizden yardım bekliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.