Akdeniz'de sondaj krizi

Akdeniz'de sondaj krizi

Başbakan Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi düzenlediği basın toplantısında sorulan soru üzerine "Biz de bu hafta Akdeniz'de petrol arayamaya başlayacağız.." dedi.

BİZ DE PETROL ARAYACAĞIZ

Başbakan Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi düzenlediği basın toplantısında sorulan soru üzerine "Biz de bu hafta Akdeniz'de petrol arayamaya başlayacağız.." dedi.

Rum tarafının Doğu Akdeniz’de petrol arama çalışmalarının başladığı yönünde. Bu konuda yarın Obama ile görüşmeleriniz olacak. Ne mesajlar vereceksiniz? Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabi Güney Kıbrıs’ın İsrail ile hatta hatta Yunanistan ile burada ekonomik bölge ilan etmek suretiyle böyle bir adımı atmış olması bir defa daha önce de ifade ettiğim gibi, biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile bu adımı atmış vaziyetteyiz ve çok kısa bir süre içerisinde, bu hafta olması mümkündür, biz de bu çalışmaları başlatacağız. Münasır ekonomik bölge olarak ilan ettikleri yerde farklı çalışmalarımız da var. Gerek askeri, gerek fırkateynlerimiz, gerek hava kuvvetlerimiz ile sürekli kontrol altında. Böyle bir adımı atmalarının doğru olmadığını daha önce kendilerine de iletmiştik. Öyle zannediyorum ki çalışmalar orada bizim de başlayabilir.

Rum radyosu, ''ABD ve İsrail basın yayın organlarının 12. parselde sondaj çalışmalarının başladığını duyurduklarını, bu haberlerin eski Rum Ticaret Bakanı Andonis Pashalidis tarafından Rum radyosuna yapılan açıklamada da doğrulandığını'' duyurdu.
RESMİ AÇIKLAMA 'GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ ANDA' YAPILACAK

Rum hükümetinden, sondaj çalışmalarının başlamasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadığı, söz konusu bilgilerin ne doğrulandığı ne de yalanlandığı ifade edildi.

Rum radyosunun haberinde, Rum yönetimi Sözcü Vekili Hristos Hristofidis'in, çalışmaların başlaması konusunda resmi açıklamanın ''gerekli görüldüğü anda'' yapılacağını söylediği de aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.