Aksa Çoruh Elektrik  2019 ilk çeyrek Elektrik tüketim rakamlarını açıkladı

Aksa Çoruh Elektrik 2019 ilk çeyrek Elektrik tüketim rakamlarını açıkladı

Trabzon, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de kullanıcılarına kaliteli hizmet veren Aksa Çoruh Elektrik, hizmet bölgesindeki illerin 2019 yılının ilk üç ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı. Buna göre, Artvin'deki elektrik aboneleri kullanım oranlarına göre aylık ortalama 121TL’lik tüketim yaparken, Gümüşhane ise elektriği daha az kullanarak ayda ortalama 101TL’lik kullanım gerçekleştirdi. Gümüşhane, meskendeki düşük kullanıma karşın işyeri elektriğinde ise en yüksek kullanımı gerçekleştirdi.

 Rize , Trabzon, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de kullanıcılarına kaliteli hizmet veren Aksa Çoruh Elektrik, hizmet bölgesindeki illerin 2019 yılının ilk üç ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı. Buna göre, Artvin'deki elektrik aboneleri kullanım oranlarına göre aylık ortalama 121TL’lik tüketim yaparken, Gümüşhane ise elektriği daha az kullanarak ayda ortalama 101TL’lik kullanım gerçekleştirdi. Gümüşhane, meskendeki düşük kullanıma karşın işyeri elektriğinde ise en yüksek kullanımı gerçekleştirdi.
Aksa Çoruh Elektrik'in hizmet verdiği Rize , Trabzon, Giresun,  Artvin ve Gümüşhane'de yılın ilk üç ayında tüketilen elektrik rakamlarına göre en az elektrik tüketiminin olduğu il Gümüşhane oldu. Nüfus yoğunluğundan arındırılmış ve yalnızca hanelerin elektrik tüketimlerinin dikkate alınarak hesaplandığı tabloda, Aksa Çoruh Elektrik’in hizmet verdiği 5 il içinde en çok elektrik tüketimi Artvin'de gerçekleşirken, Gümüşhane'nin ise en az elektrik kullanan il olduğu ortaya çıktı.  

 
Artvin’de 121 TL, Trabzon’da 117 TL, Rize’de 115 TL, Giresun’da 109 TL, Gümüşhane’de 101 TL 
Aksa Çoruh Elektrik’in yalnızca mesken aboneleri üzerinden hesapladığı ve il bazında ortalama rakamlarla oluşturduğu verilere göre Artvin'deki abonelerin ayda ortalama 121 TL’lik elektrik tükettiği görülürken bu tutar Trabzon'da 117 TL, Rize'de 115TL, Giresun'da 109TL, Gümüşhane'de 101TL olarak gerçekleşti. Bu rakamlara göre Artvin'deki mesken aboneleri 2019 yılının ilk üç ayında en çok elektriği tüketenler olurken, Gümüşhane'deki haneler ise en az tüketenler oldu. 

 
En çok iş yeri tüketimi Gümüşhane'de
 
Aksa Çoruh Elektrik’in ticarethanelere göre ayırdığı fatura tutarı rakamlarına göre hane bazındaki düşük tüketime karşın iş yeri elektrik kullanımında Gümüşhane ilk sırada yer aldı. Gümüşhane'deki iş yerleri 2019’un ilk üç ayında ayda ortalama 883 TL'lik tüketim gerçekleştirdi. Bu tutar Artvin'de 789 TL, Rize'de 738 TL, Giresun'da 694 TL, Trabzon'da ise 686 TL olarak gerçekleşti.  

 
Hafta içinde hafta sonuna göre daha fazla elektrik tüketiyoruz 
 
Aksa Çoruh Elektrik'in hafta içi ve hafta sonu elektrik kullanım oranlarına göre, hafta içinde hafta sonundan daha yüksek oranda elektrik tüketiliyor. Giresun'daki aboneler hafta içinde yüzde 5,85 daha fazla elektrik tüketirken, Giresun'u yüzde 5,82 ile Rize izledi. Trabzon yüzde 5,5, Gümüşhane yüzde 3,54 ve Artvin yüzde 2,72 oranında hafta içi daha yüksek elektrik tüketimi gerçekleştirdi.
 
 
En yüksek tüketim 29 Mart'ta gerçekleşti
 
Aksa Çoruh Elektrik ayrıca, 2019’un ilk üç ayında iller bazında en çok tüketim yapılan günleri de açıkladı. Buna göre, Trabzon en çok tüketimi 5 Ocak’ta 4.928,431 kWh (kilowatt saat) ile yaparken Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de üç aylık dönemdeki tüketim 29 Mart'ta gerçekleşti. 29 Mart’ta Giresun 2.345,780 kWh ile en yüksek tüketim oranına ulaştı. Aynı gün Rize'de 2.028,852, Artvin'de 1.445,995, Gümüşhane'de 1.082,607 kWh tüketim gerçekleşti.
 
5 ilde 1 milyon 200 binden fazla aktif abone
 
Aksa Çoruh Elektrik, hizmet verdiği Trabzon Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerinde toplamda 1 milyon 200 bin üzerinde aktif abonesi olduğunu açıkladı. Aksa Çoruh Elektrik’in iller bazında açıkladığı abone sayılarına bakıldığında ise; Trabzon’da 523 bin, Rize’de 230 bin, Gümüşhane’de 92 bin, Giresun’da 296 bin ve Artvin’de ise 110 bin aboneye hizmet verildiği görülüyor. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.