Başbakan bedelli askerliği açıklıyor

Başbakan bedelli askerliği açıklıyor

Bedelli askerlikte yaş sınırı 30, bedel 30 bin TL. Ücret 6 aylık iki taksitte ödenecek. 21 gün temel askerlik eğitimi yok.

Bedelliden elde edilecek gelir şehit yakınlarına ve gazilere verilecek.

Dövizli askerlikte yaş sınırı kalktı, bedel 10 bin euro. 21 gün temel askerlik eğitimi yok.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

- 2200 civarında Türk işadamıyla geçtiğimiz günlerde biraraya geldik. 2 yılda bir toplanan bu kurultay bizim vizyonumuzu da ortaya koyuyor.

- Ben bir kez daha ülkemizin bayrağını yurtdışında dalgalandıran bu vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Dünya sathına yayılmış başarılı vatandaşlarımız Türkiye'nin öncü gücünü temsil ediyor.

- Bireysel başarılar kollektif bir çalışmaya dönüşürse sonuç alınır. Bölünmüşlüğü artık bir kenara bırakmalı ve dayanışma içine girmeliyiz.

- 2014 seçimlerine Van büyükşehir olarak girecek. Yasası bugünlerde çıkacak.TürkiyeVan'a elini uzattı. Ancak ikincidepremyardım çalışmalarını olumsuz etkiledi.

- Ne kadar güçlü olursanız olun hiçbir ülkenin üstesinden gelemeyeceği bir afetle karşı karşıyayız. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD bile kasırga karşısında sonuçsuz kaldı.

- Van'ın yaralarını sarmak için samimi bir gayret içindeyiz. Bölgeye 75 bin 514 çadır götürdük. 50 bin kişiye günde 3 öğün yemek dağıtıyoruz.

- Suriye yönetimi geçen hafta yaptığımız uyarılara rağmen gerekeni yapmak yerine hacılara yapılan saldırıyı bile engelleyemedi. Esad çıktı "ölene kadar savaşırım" dedi. Kime karşı savaşacaksın? Kendi halkına mı?

- Kendi halkına karşı savaşan birilerini görmek istiyorsan tarihte Hitler'i görürsün. Madem ölene kadar savaşacaktın İsrail'in işgal ettiği Golan tepelerinde niye savaşmadın?

- Hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Suriye'de şiddeti eleştirmek başka bir ülkenin içişlerine karışmak değildir. Esad'a sesleniyorum, Türkiye'nin büyükelçiliğine, hacılarına saldıranları bul ve yargıla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.