Cumhurbaşkanı Gül depremzedelerle bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Gül depremzedelerle bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Van'a ziyarete gitti.

Depremin vurduğu Van'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, merkez Ulucami’de bayram namazı kıldı. Gül, namazın ardından camide vatandaşlarla bayramlaştı.

BU BAYRAMA BURUK GİRDİK

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Önce herkesin bayramını tebrik ediyorum. Bütün Vanlı kardeşlerimin ve herkesin bayramı mübarek olsun. Bu bayrama buruk girdik. Büyük bir tabii afetle, depremle girdik. Onun acısı hala tazedir. Bütün kardeşlerime, herkese başsağlığı diliyorum. Cenabı Allah, böyle afetlerden milletimizi, bütün insanlığı ve herkesi korusun. Bugünlerde bayram esas daha anlamlıdır. Bugünlerde herkesin birbiriyle daha çok dayanışması, kardeş olduğunu hissetmesi gerekir” dedi.

ÇORABIM YOK CUMHURBAŞKANIM

Cumhurbaşkanı Gül, bazı depremzedelerin yazılı taleplerini alarak Cumhurbaşkanlığı görevlilerine verdi. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de vatandaşların dile getirdiği talepleri not etti. Gül, Mevlana Evleri'nin küçük olmasından yakınan depremzedelere banyo ve tuvaleti olan daha büyük barınakların yakın zamanda gönderileceği haberini verdi. Abdullah Gül, Mevlana Evleri'ni gezerken yakından ilgilendiği çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi, çorabı olmadığını söyleyen bir kız çocuğuna çorap verilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün korumaları, depremzede çocuklara 10'ar lira bayram harçlığı dağıttı. Engelli 2 çocuğunun sağlık giderlerinin yüksek olduğunu ve kendisinin de işsiz olduğunu ifade eden bir babanın iş talebi de Gül'ün talimatı üzerine yetkililer tarafından not alındı.

Gül’e, burada Kızılay lokumu da ikram edildi.

CUMHURBAŞKANI GÜL DEPREMZEDELERLE BAYRAMLAŞTI


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.