Darbecileri Karadenizli er alt etti!

Darbecileri Karadenizli er alt etti!

İzmir'deki 2. Jandarma Komando Tugayı'nda görevli er Amra Ev, 15 Temmuz gecesi tek başına alt ettiği darbecileri birlikten kaçmak zorunda bıraktı. 'Takdir belgesi' alarak terhis olan ve memleketi Samsun'a dönen Emre Ev'in hikayesi Balyoz mağduru emekli Albay Mustafa Önsel'in kitabına konu oldu

 İkinci Jandarma Komando Tugay Komutan Vekili Jandarma Albay Semih Okyar'ın habercisi er Emre Ev, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece birlikte toplantı yapan darbeci subayları fark ederek komutanına bildirdi.

Ardından Albay Semih Okyar'ın emirleri doğrultusunda hareket eden asker tugaydaki tüm araçların ve cephaneliklerin anahtarlarını toplayarak toprağa gömdü.

Ardından da tugaydaki askerleri birlik yakınlarındaki ormanlık alana götürüp gece boyu sakladı.

Harekete geçecekken durumu fark eden darbeci askerlerde çaresizce kaçmak zorunda kaldı.

Balyoz Davası mağduru emekli Albay Mustafa Önsel, "Aşil'in Topuğu FETÖ'nün o gecesi" adlı kitabında er Emre Ev'in kahramanlığını da anlattı. 


SUİKASTÇİLERİN YAKALANMASI İÇİN DÜZENLENEN OPERASYONA DA KATILDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'teki otelde suikast girişiminde bulunan ve ardından kaçan özel timin yakalanması için yapılan operasyona da katılan er Emre Ev'e, bu nedenle takdir belgesi verildi.



Vatani görevini tamamlayıp 2 Kasım'da memleketi Samsun'a dönen ve mesleği bilgisayar teknisyenliği olan Emre Ev, kitabı alıp kendisi ile ilgili yazılanları okuduğunda şaşırıp gururlandığını söyledi. Evmre Ev 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O gece komutanımın bana verdiği emirleri yerine getirdim. Önce tugaydaki bütün zırhlı ve diğer araçların anahtarlarını ve cephaneliklerin anahtarlarını toplayıp tugayda kimse görmeyecek şekilde toprağa gömüp sakladım. Ardından 150 komandoyu komutanımın emriyle tugayın arkasındaki dağda ormanlık alana götürdüm ve sabaha kadar burada bekledik. Hiçbir olaya karışmadık.
 
'EMİR VERECEK ASKER BULAMADILAR'

Tugaydaki diğer komutanlar emir verecek hiç bir asker ya da kullanacakları hiç bir silah bulamadılar. Gün ışıdığında Türkiye'de neler olduğunu daha açık bir şekilde gördük. Belki de olabilecek kötü olayları komutanımızın emriyle önledik. Kitapta ismim ve soy ismim verilerek yaşadığım olayların anlatılması beni gururlandırdı. Benim en çok gururlandığım olay komutanlarımın beni takdir etmesi. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım. Çocuklarıma torunlarıma anlatacağım bir gurur oldu benim için.",

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.