Dikkat! Kuvvetli yağış geliyor

Dikkat! Kuvvetli yağış geliyor

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Yağış, yarın etkisini artıracak. İstanbul'da kuvvetli yağış ve poyraz bekleniyor. Sıcaklık hissedilir derecede düşecek.

İstanbul'da kuvvetli yağış ve poyraz fırtınası ile birlikte hissedilir derecede sıcaklık düşüşü beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi.

İstanbul başta olmak üzere Marmara'da aralıklarla devam eden sağanak yağışın, yarın etkisini artırarak bölge genelinde kuvvetli olacağı, pazartesi ve salı günleri de kuvvetli olarak etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi, hava sıcaklığının poyrazla birlikte hissedilir derecede (8-10 derece) azalması, soğuk ve yağışlı havanın çarşamba günü İstanbul'u terk etmesinin beklendiği kaydedildi.

Yarın İstanbul'da havanın, çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Kuvvetli yağışın özellikle kentin kuzey ve doğu kesimlerinde (Kumköy, Sarıyer, Çatalca, Arnavutköy, Şile, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Alibeyköy ilçeleri başta olmak üzere) etkisinin daha fazla olacağı öngörülüyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 13, gece en düşük sıcaklık 10 derece dolayında olması bekleniyor.''

Pazartesi günü İstanbul'da havanın çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği bildirilen açıklamada, kuvvetli yağışın etkisinin özellikle kentin kuzey kesimlerinde (Kumköy, Sarıyer, Çatalca, Arnavutköy, Şile, Beykoz ilçeleri başta olmak üzere) daha fazla olacağının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, rüzgarın pazartesi günü, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği, günün en yüksek sıcaklığının 13, gece en düşük sıcaklığın 8 derece dolayında olmasının beklendiği kaydedildi.

Salı günü İstanbul'da havanın çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçmesinin beklendiği bildirilen açıklamada, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (30-50 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği, günün en yüksek sıcaklığının 10, gece en düşük sıcaklığın 6 derece dolayında olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, kuvvetli yağış, fırtına ve soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İL İL, HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı, Trakya ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar, Türkiye'nin batısında kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve kuzey Ege kıyılarında'da kuvvetlice (40-60 km/sa) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu yağışı, sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek. (16)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri ile gece saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı (20)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (22)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (30)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, , öğle saatlerinden sonra kuzeybatı ilçeleri (Elmalı ve Korkuteli) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (18)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (16)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra doğusunda Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecek ile İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Denizli çevreleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya'nın kuzeybatı ilçeleri (Elmalı ve Korkuteli) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey çevreleri, gece saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz ve Çorum çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi ile akşam saatlerinden sonra Ağrı, Bingöl, Tunceli, Muş ve Gece saatlerinde Iğdır çevreleri kısa süreli sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.