Dünyanın tabanca ve tüfeğini satıyorlar

Dünyanın tabanca ve tüfeğini satıyorlar

Dünyanın tabanca ve tüfeğini satıyorlar

Giresun'da silah üretimi yapan bir firma, ABD ile Ortadoğu ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 50 ülkeye tabanca, 40 ülkeye de tüfek ihraç ediyor.

Yılda ürettiği 50 bin tabancanın 30 binini, ayda üretilen 2 bin tüfeğin de tamamını ihraç eden firma, Ar-Ge biriminin geliştirdiği ve dünyada daha önce kullanılmadığı belirtilen mekanizmayla üretilecek tüfekleri bu yılın ortalarında dış ülkelere satmayı hedefliyor.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Murat Cürgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında kurulan firmanın tabancada bir dünya markası haline geldiğini söyledi.

ABD, Ortadoğu ve Güney Amerika olmak üzere 50 farklı ülkeye tabanca ihracatı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cürgül, yılda üretim yaptıkları 50 bin tabancanın 30 binini ihraç ettiklerini kaydetti. 

- "Dünyada çalışma sistemi hiçbir tüfekte olmayan bir sisteme sahibiz"

2,5 yıl önce Türkiye’de hiçbir firmanın yapamadığı bir av tüfeği üretmek için çalışma başlattıklarını kaydeden Cürgül, ”Ar-Ge birimimiz uzun süre çalışarak dünyada olmayan bir mekanizma sistemi geliştirdi. Bugün dünyada çalışma sistemi hiçbir tüfekte olmayan bir sisteme sahibiz” dedi.

Cürgül, 40 kadar ülkeye tüfek ihracatı gerçekleştirdiklerini aktararak, "İmalatımız ayda 2 bin adet. Kapasitemizin tamamını ihraç ediyoruz. Tüfeklerimize ilgi her geçen gün daha da artmakta. Yeni bir fabrika yapmayı hedefliyoruz. Burada tüfek imalat birimimize ayrı önem vereceğiz. Kapasiteyi 5-6 bine çıkartmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Cürgül, 2014 yılının ortalarından itibaren de geliştirdikleri mekanizmaların içinde yer aldığı ihracata yönelik asker ve polis tüfekleri imal edeceklerini sözlerine ekledi.

Fabrika müdürü Yusuf Nesil de ürettikleri tüfeklerin mekanizma özelliği hakkında bilgi verdi. 

- Yeni mekanizma hedef hassasiyetini yükseltti

Kendi tüfeklerini diğerlerinden ayıran özelliğin mekanizmada bulunan kam yuvasının konum ve kullanış şekli olduğuna dikkati çeken Nesil, şunları kaydetti:

"Normalde dünyadaki ve ülkemizdeki bütün kinetik tüfeklerde dönme ve öteleme hareketini veren, yani hem açısal hızı hem de çevirme hızını namlu başlığına kazandıran mekanizmada, kam yuvası mekanizma üzerinde tasarlanmıştır. Bizim tasarlamış olduğumuz kinetik sistemin mekanizmaya uygulanması ise döner kafa kam yuvası açılarak gerçekleştirilmiştir. Bu da ülkemizde ve dünyada ilk bizim tüfeğimizde uygulanmıştır.”

Nesil, geliştirdikleri mekanizma sayesinde tüfeklerinde hedef hassasiyetinin yükseldiğini vurgulayarak, "Tüfeklerimiz bu mekanizmayla çevresel koşullardan en az etkilenmekte, tutukluk yapma ihtimali en az seviyeye inmektedir” ifadesini kullandı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.