Erdoğan Tunus'ta İsrail'e yüklendi

Erdoğan Tunus'ta İsrail'e yüklendi

Tunus'ta Geçici Hükümet Başkanı Essebsi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e sert göndermelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçici hükümet konseyi başkanı Essebsi ile ortak açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan Tunus'tan da İsrail'e sert mesajlar gönderdi.

LAİKLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada;

'Değerli kardeşler öncelikle şunu rahatlıkla size ifade etmek istiyorum, Türkiye'yi tanımlarsam verdiğim cevap sizler için yeterli olacaktır. Biz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz ve demokrasiyle ilgili düşüncelerimizi zannediyorum anlattım onları yeterli buluyorsunuz. Laiklik konusunda, batılı anlamda bir laiklik anlayışı değil kişi laik olmaz, devlet laik olur. Bir Müslüman laik bir devleti başarılı bir şekilde yönetebilir, şunu bilmemiz lazım laik devlet her inanç grubuna eşit mesafededir. İster Müslüman olsun ister Hristiyan, ister Musevi ister Ateist olsun hepsinin güvencesidir olayında aslı budur. Bu tartışmalara vesile olabilir, biz böyle inanıyoruz ve böyle çalışıyoruz. Biz, şuanda Tunus'ta Tunus halkının tercihlerine saygılı olan bir ülkeyiz, 23 Ekim'de ve sonrasında Tunus halkı kimi, hangi partiyi tercih ederse biz onlarla en güzel, en ideal şekilde çalışırız.' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ 

MAVİ MARMARA GAZZE İSRAİL

İsrail'le ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, 'Mavi Marmara olayına yönelik saldırıda denizden, havadan bir saldırı oldu bu konuda uluslararası adımlar atıldı. Şuanda son gelinen noktada İsrail özür dilemedikçe, İsrail şehitlerimizin ailelerine tazminat ödemedikçe, İsrail Filistin'den, Gazze'den ambargoyu kaldırmadıkça münasebetlerimizin normalleşmesi mümkün değildir ve buna yönelik olarakta 5 madde açıkladık ve bunları süratle Büyükelçilik olayında gösterdik ve ikinci katip düzeyine ilişkileri indirdik. Savunma sanayi'ne yönelik bütün alışverişlerimizi dondurduk, bunun yanında hukuk noktasında şehitlerimizin hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Gazze ile ilgili ablukanın Lahey Adalet Divanı'nda takipçisi olacağız. Seyrüsefer noktasında uluslararası sularda gemilerimizin heran korunmasını temin edeceğiz. Doğu Akdeniz'de İsrail istediği gibi at oynatamaz, bu konuda kararlılığımızı görecekler. Heran fırkateynlerimiz, hücum botlarımız oralarda olacak' dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.