Erdoğan'dan Bayram Namazı sonrası açıklamalar

Erdoğan'dan Bayram Namazı sonrası açıklamalar

aşbakan Erdoğan Bayram Namazı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularına cevap verdi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Nisan e-muhtırasının Genelkurmay'ın internet sitesinden kaldırmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, "Biz bu arzumuzu daha önceki yönetimlere ifade etmiştik fakat onlar o adımı nedense atamamıştı. Ama şu anki TSK yönetimi, Genelkurmay Başkanlığımız bu adımı atmıştır. Dolayısıyla olması gerekeni yerine getirdikleri için ben kendilerini kutluyorum" dedi.
E-MUHTIRA

Başbakan Erdoğan, bayram namazını Hacı Bayram Camii'nde kıldı. Erdoğan, bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, 27 Nisan e-muhtırasının Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden kaldırılmasıyla ilgili soruya şöyle karşılık verdi: "Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şu andaki yönetiminin, özellikle bir değişim dönüşümü, demokratik anlamda bakışını değerlendirmesi bakımından çok önemliydi. Biz bu arzumuzu daha önceki yönetimlere ifade etmiştik fakat onlar o adımı nedense atamamıştı. Ama şu anki TSK yönetimi, Genelkurmay Başkanlığımız bu adımı atmıştır. Dolayısıyla olması gerekeni yerine getirdikleri için ben kendilerini kutluyorum."
KOŞANER'İN SES KAYDI

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'e ait ses kayıtlarındaki ifadeleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bu açıklamaların içinde birçok şey var. Özeleştiriler var. Ama bunun yanında tabi daha değişik bazı ifadeler var. Bunların üzerinde bir siyasetçi olarak, beraber çalıştığımız, bir yerde mesai arkadaşım olarak, şu anda bunun değerlendirmesini yapmayı özellikle ahlaki bulmuyorum. Değerlendirmesini yapacak olan kurum ve kuruluşlar zaten vardır. Onlar zaten gereğini yapacaktır" dedi.
KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte kendisinin sessiz kaldığına yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini, hakaretlerini pek takip edemiyorum. Değerlendirme yapmıyorum" diye karşılık verdi.
30 AĞUSTOS KABULÜ TARTIŞMALARI

Erdoğan, 30 Ağustos kutlamalarını Cumhurbaşkanı'nın kabul edecek olmasıyla ilgili bir soruya da şöyle cevap verdi: "Bu da yine az önce söylediğim gibi değişim sürecinin önemli bir adımı oldu. Sağolsun burada da Genelkurmay Başkanımızın böyle bir teklifi geldi. Biz daha önce farklı bir genelge yayınlamıştık bununla ilgili. Kendileri bu genelge karşısında çok daha olgun, çok daha güzel bir teklifle geldiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da böyle bir genelgeyi yerinde buldu ve bugünkü tebrigat bu şekilde yapılmış olacak. Bundan dolayı da kendilerini ayrıca kutluyorum."
FENERBAHÇE SORUSUNU CEVAPSIZ BIRAKTI

Bir gazetecinin, 'Fenerbahçeyi de sormak isteriz' sözleri üzerine Erdoğan, "Orayı karıştırma' karşılığını verdi.

Erdoğan, Libya toplantısının yapılacağı Fransa'ya ziyaretinin bugün netleşeceğini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.